Societat

Gastronomia

La festa popular d'Alícia

La fundació programa prop de 200 activitats gastronòmiques per al 30 d'abril i l'1 de maig

Hi haurà demostracions de Joan Roca i altres xefs

Es farà una mongetada i una cigronada en l'any dels llegums

Encara no s'havia anunciat oficialment quan es faria la festa Alícia't, que la Fundació Alícia celebra des del 2013, i les reserves ja bullien per a un dels seus tasts estel·lars, el de formatge i vins. “La gent es comença a apuntar al web de seguida”, explica el director de la fundació, Toni Massanés, satisfet de l'èxit d'una convocatòria lúdica i familiar (l'any passat hi van passar més de 4.000 persones) que busca a través de la diversió difondre bons hàbits alimentaris i cuina saludable.

Ara ja hi ha data: serà el cap de setmana del 30 d'abril i l'1 de maig quan el Món Sant Benet serà el marc de prop de 200 activitats gastronòmiques d'allò més diverses. Aquest cop, com que la Diputació de Barcelona s'ha incorporat al projecte, la diada tindrà les comarques de Barcelona com a protagonistes. “Això ens permetrà fer la festa més grossa i publicitar-la millor”, diu Massanés. Es faran tasts de productes barcelonins i molts tallers participatius amb propostes que són tendència com ara els sucs verds, la cuina per a persones amb al·lèrgies, com adaptar plats de grans cuiners o com fer hamburgueses saludables i hipsters que ahir un xef d'Alícia treballava als fogons del centre: amb gambes, tofu, sardines... Atenció, perquè per fer tallers cal apuntar-s'hi al web (el preu és de dos euros). També es faran activitats per a la mainada, passejades pel privilegiat entorn natural de la zona i visites guiades al monestir.

La festa convocarà xefs reconeguts com Joan Roca, que donarà a conèixer el projecte de cuina al buit que ha desenvolupat amb la col·laboració d'Alícia i que també mostrarà a Alimentària. També faran un showcooking de cuina mediterrània avantguardista els cuiners del Disfrutar (Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch) i se celebrarà l'any internacional dels llegums amb mongetades i cigronades. Els assistents també podran triar per dinar algun dels tres restaurants de l'indret. La Fonda, de cuina tradicional, oferirà un menú inspirat en Barcelona; al restaurant Món de l'hotel Món podreu gaudir de les precioses vistes del monestir, igual que a L'Ó, la proposta gastronòmica de nivell que condueix Jordi Llobet.

El xef, que viu a prop del restaurant, gaudeix preparant plats de territori i avantguarda com els que ahir va servir en el dinar de presentació d'Alícia't jugant amb productes barcelonins: un arròs amb múrgoles, pollastre i un suavíssim allioli, una cua de bou amb puré esferificat fet amb cigronets de Mura i unes postres delicioses en forma de muntanyes de Montserrat.

Alícia ja és un referent mundial en el treball per afavorir la salut de la gent mitjançant l'alimentació. No fan art, fan ciència aplicada. Sense cap subvenció però amb el paraigua d'una altra fundació, la de Catalunya-La Pedrera, treballen en projectes com la millora de la qualitat de vida de la gent gran (com obrir fàcilment els pots, quanta proteïna han de menjar...), en dietes per a les persones diabètiques i adaptades als diferents tipus de malalts de càncer... i, ara que baixa el consum de peix, en snacks de peix atractius i saludables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona
DOSSIER

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró