Societat

Inditex obre una “botiga social” a Igualada

Una nova iniciativa a Masquefa formarà joves amb necessitats especials per inserir-los laboralment

El grup Inditex va obrir ahir a Igualada una botiga de la seva marca Massimo Dutti. És el desè establiment del projecte For&From, botigues outlet gestionades per entitats sense ànim de lucre que integren a les seves plantilles persones amb algun tipus de discapacitat. La botiga d'Igualada s'afegeix a les que el grup ja ha obert a Llagostera, Manresa i Palafolls, així com a Galícia i el País Valencià.

Un representant de l'àrea de responsabilitat social del grup tèxtil, Carlos Piñeiro, ha defensat que la finalitat d'aquests outlets “és maximitzar l'impacte social dels excedents de final de temporada”. En el cas d'Igualada es creen quinze llocs de treball, una desena per a persones amb algun grau de discapacitat. L'objectiu és que l'experiència “serveixi per al trànsit cap a la integració laboral ordinària”.

Les botigues del projecte ocupen 85 persones, van facturar 5,3 milions d'euros el 2015 i van generar 472.000 euros de benefici. Aquest superàvit es reinverteix en les entitats gestores, Moltacte en el cas d'Igualada. Per Piñeiro, això demostra que “l'eficiència empresarial i el compromís social són compatibles”.

Formació a Masquefa

L'Ajuntament de Masquefa va presentar ahir el projecte Singulars, una iniciativa del mateix consistori amb les fundacions Àuria i Jaume Balmes que vol oferir un itinerari d'aprenentatge, formació i inserció laboral per a joves amb disminucions psíquiques, un diagnòstic de trastorn de salut mental o necessitats educatives especials.

El projecte pretén dotar d'experiència professional els joves de més de setze anys de l'Anoia sud perquè puguin conèixer oficis amb l'objectiu final d'aconseguir la inserció laboral en una empresa ordinària. Quinze joves participen actualment en el projecte.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, va mostrar la voluntat de donar continuïtat al projecte, previst de moment per a aquest 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot