Societat

Sant Jordi a Catalunya Nord

Mentre el programa de l'Ajuntament de Perpinyà monopolitza les festivitats de Sant Jordi, algunes altres iniciatives fan veure les seves propostes

No només la vila de Perpinyà proposa celebracions i activitats al voltant de Sant Jordi. Al Conflent, Prada celebrarà també la festa amb parades de llibres i roses, presència d'autors i editors, sessions de dedicatòries, tallers d'escriptura amb ploma i tallers d'acoloriment.

Unes animacions musicals acompanyaran els visitants el matí amb la música tradicional de Maties Mazarico ales 10h i gralles i timbalers a les 11h. Just després tindrà lloc una actuació castellera amb la colla local, els Pallagos del Conflent. A la tarda, de 14h a 16h, música i cants amb l'Harmonia de Vinçà seguit de la presentació del Kamishibaia 17h.

En cas de pluja, la fira es farà a l'hotel Hostalrich.

A Bages, l'exposició sobre Teresa Rebull, Teresa Rebull, dona de cor i de combats, s'engegarà per Sant Jordi amb dos esdeveniments. Després d'un homenatge amb la presentació de la biografia i de l'exposició a la Casa Carrère, l'exposició tindrà lloc fins el dia 30, amb una taula rodona i un concert, Les dones canten Teresa Rebull, amb lectura de Júlia Taurinyà i les cantants Gisela Bellsolà i Gaëlle Balat.

Convidada per Esquerra Republicana de Catalunya i Joventuts d'ERD de Catalunya-Nord, la cantant Núria Agulló també serà el 23 d'abril a Perpinyà per celebrar la Diada de Sant Jordi i la poesia en el marc de les sessions del 'Cafè de la Dona', Núria Agulló recitarà textos de Maria Mercè Marçal i Viola Canals,en el seu treball Màtria abolida que estrenarà a Perpinyà. Originària del País Valencià, Núria Agulló va fer pràctiques de mestra a les escoles la Bressola i Arrels fa uns anys . Des de llavors va quedar arrelada a la Catalunya Nord : “també, aquell any, vaig cosir, al Rosselló, el meu primer treball artístic, Amargi.

23 d'abril del 2016 a 18h

11, carrer de les Fàbriques grans a Perpinyà



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona