Societat

Projecte intergeneracional

Els avis són savis a Pira

Els avis i els més joves fan junts activitats lúdiques

L'experiència tindrà continuïtat a l'hivern si segueix la bona acollida

Els més joves i els avis del municipi de Pira es troben un dissabte al mes amb l'objectiu de compartir activitats tan diverses com conrear un hort o visitar elements patrimonials del municipi. El projecte intergeneracional Aprenem de la Gent Gran d'aquesta població de la Conca de Barberà és una iniciativa de la regidoria de Joventut i de Benestar Social de l'Ajuntament, l'Associació de Jubilats i l'Oficina Jove de la Conca. “Les persones grans tenen una experiència vital molt important que cal transmetre als seus néts i persones més properes”, assenyalen els promotors.

El dissabte 9 d'abril es va fer la primera activitat, que va consistir en un taller de cultiu a l'hort social que té aquesta població d'encara no 500 habitants. Els infants, joves i no tan joves, van aprendre gràcies als avis les tècniques bàsiques per plantar enciams, cebes i altres verdures de temporada. A més, aprofitant la tarda primaveral, tots els participants van fer una petita excursió pel terme municipal i van acabar berenant a la font del Pi.

Aquest dissabte, condicionat per un dia més rúfol, la proposta era fer el seguiment de la feina feta a l'hort el mes abans. I, a més, desenvolupar un taller de jardineria amb la plantació de flors de la temporada.

La tercera i darrera proposta serà al juny, el dia 4, quan joves i avis es trobaran a la tarda, a la Llar del Jubilat, per començar un passeig on els més grans explicaran la història dels edificis més emblemàtics de la vila, com el safareig i les cases pairals, i s'acabarà amb un berenar al celler modernista. Serà el moment de fer balanç i estudiar la continuïtat del projecte amb nous tallers a la tardor i l'hivern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt