Societat

Un centenar de parapents sobrevolaran el Berguedà

Avià serà la seu d'una prova del campionat estatal de parapent del 15 al 21 de maig

La comarca vol convertir l'activitat en un eix d'atracció turística

El Berguedà serà el marc per primera vegada d'una prova del campionat estatal Copa Federació de parapent. Del 15 al 21 de maig, un centenar de pilots d'arreu del món seran al municipi d'Avià per participar en la prova. A més, la competició portarà al Berguedà un volum de dues-centes persones més, entre acompanyants, comercials de les principals marques i organització.

Tot això tindrà un fort impacte econòmic i turístic que el Berguedà vol consolidar amb el projecte ja endegat de convertir l'activitat de vol en parapent en un eix d'atracció turística. En aquest sentit, l'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, ha dit: “Acollint proves d'aquest tipus volem fer extensiu a tota la comarca que el parapent té molt de potencial. A Avià ho tenim clar i per això hi apostem, i de fet treballem en altres projectes, com disposar d'un camp d'aterratge municipal o ser organitzadors de la copa del món.”

En el mateix sentit s'ha pronunciat Eduard Barcons, gerent de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, que ha posat èmfasi que “l'esport és sinònim d'activitat econòmica i riquesa” per al territori, i que per això “cal treballar perquè el Berguedà sigui referent en el turisme esportiu de muntanya”. “No només sent capdavanters en competicions de curses de muntanya o triatlons, sinó que també podem situar-nos en una posició estratègica des de l'aire”, hi afegeix.

Durant la competició hi haurà set dies de vol, de diumenge que ve al dissabte següent, tot i que depenent de la meteorologia es podrà volar tots els dies o reduir-ho. Els pilots sortiran en vehicle d'Avià per enlairar-se des de la zona de Rasos de Peguera, des d'on faran les rutes fixades. Cada prova començarà després d'un brífing sobre el recorregut, la meteorologia i la seguretat que es farà a l'enlairament. Les explicacions es faran en diferents panells de senyalització amb mapes, previsió meteorològica i desenvolupament de la prova. L'aterratge serà al càmping d'Avià. La classificació diària s'exhibirà al panell informatiu i també a les xarxes socials.

Zona reconeguda

Avià és una zona de vol reconeguda per la Federació Aèria Catalana des de l'any 1991, en què es va crear la primera escola de vol. Des d'aquell any s'han fet regularment proves de la lliga catalana de parapent i proves de la lliga espanyola. També ha estat punt de pas i arribada d'altres competicions nacional i internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona