Societat

municipal

Xerta consultarà els veïns sobre si recupera el toc de les campanes de l'església durant la nit

L'equip de govern obre un procés de participació ciutadana arran d'una moció del grup de CDC perquè les campanes tornin a tocar

L'Ajuntament de Xerta (Baix Ebre) ha decidit impulsar una consulta ciutadana per acabar amb la polèmica del toc de campanes de l'església. Des del 2014, arran de la petició d'un hotel del municipi, el consistori va decidir desconnectar les campanes entre la mitjanit i fins les 8.00 hores del matí. En aquell moment un grup de veïns es va revoltar i va recollir més de 300 firmes per restituir el toc de campanes però el vot de qualitat de la llavors alcaldessa convergent, Roser Caballeria, va determinar que es mantenia silenciat el campanar durant la nit. Ara, una moció del grup de CDC a l'Ajuntament Xerta, que instava a recuperar el toc de campanes nocturn, ha portat l'equip de govern a impulsar un procés de participació ciutadana com a “millor opció per tancar aquest assumpte”.

L'alcalde de Xerta, Roger Aviñó, ha explicat que, conscients que el tema aixeca polseguera entre els veïns i que és “un tema complicat perquè atén més als sentiments que no pas a qüestions polítiques purament”, l'equip de govern del municipi del Baix Ebre ha decidit convocar una consulta ciutadana sobre si cal restituir el toc de campanes durant la nit, desconnectat a petició d'un hotel situat al centre de Xerta el 2014. Aviñó ha recordat que la llei de contaminació acústica i la de recintes de culte “són difuses” sobre la qüestió. De fet, els veïns que van recollir firmes per mantenir-lo, ja assenyalaven que els tocs de campana van ser declarats patrimoni cultural immaterial sonor de Catalunya l'any 2010 i queden exclosos de l'aplicació general de la llei 16/2002 de prevenció contra la contaminació acústica.

“El que farem serà respectar i fer complir l'opció majoritària de la consulta i si, derivat d'això, hem d'atendre conseqüències, l'equip de govern se sentirà reforçat amb què la majora del poble defensa aquella opció”, ha apuntat Aviñó. L'alcalde de Xerta ha assegurat que estan estudiant com s'articula la llei de consultes populars no referendaries per poder celebrar-la “el més aviat millor”, si pot ser, el mes vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona