Societat

societat

tradicions populars

Els aficionats als correbous reivindicaran la festa el 26-J

L

'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines convoca una trobada a Sant Jaume d'Enveja, coincidint amb les Festes de Segregació

Recaptaran ingressos per fer front als “atacs” a les festes amb bous

Defensar la tradició taurina a les Terres de l'Ebre. Amb aquest objectiu, l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre convoca una trobada de ramaders, penyes, comissions i aficionats als bous el 26 de juny vinent a Sant Jaume d'Enveja, coincidint amb les Festes de Segregació, però també amb les eleccions a les Corts espanyoles. “Volem fomentar la unió del territori, una festa matinal que sigui la continuació de la manifestació en defensa dels bous que vam fer el 2015 a Amposta”, ha explicat el president de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de l'Ebre, Joaquim Martí. L'abril de l'any passat, més de 5.000 persones es van manifestar en defensa de les ramaderies d'Alfara de Carles i per reclamar respecte a la tradició taurina.

Una tretzena de ramaderies catalanes, valencianes, aragoneses i navarreses participaran de manera desinteressada en el matí de bous i on l'Agrupació de Penyes de l'Ebre cobrarà una entrada de 5 euros als assistents. Després de l'incident de Mas de Barberans, on dues antitaurines van ser agredides, l'agrupació ha decidit emprendre accions legals contra els atacs que sostenen que també reben els aficionats als correbous i, per això, recapta fons. “Vetllem per la bona organització dels actes taurins, i si algú entorpeix la seua celebració o ens insulta, ho denunciarem”, ha dit Martí, que ja ha fet públic que presentarà una denúncia per calúmnies arran d'un incident a Aldover, el mes d'abril passat. Amb l'objectiu de recollir fons, l'agrupació ha iniciat una campanya de captació de socis. Així ara, a més de les comissions i penyes, també hi haurà socis de forma individual.

Per la seua banda, l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja també col·labora en l'acte reivindicatiu. “Ens cediran la plaça de manera desinteressada i ens estan facilitant la feina administrativa i tècnica”, ha manifestat el president de l'agrupació.

D'altra banda, l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha fet una crida a la calma després que l'organització Anima Naturalis hagi fet públic que anirà aquest cap de setmana al municipi per enregistrar els correbous. “La repetició d'incidents com el de Mas de Barberans no només perjudicaria la festa dels bous sinó també la imatge del territori”, ha dit Montserrat.

LA FRASE

Volem fomentar la unió del territori i recaptar fons per poder emprendre accions legals
Joaquim Martí
PRESIDENT DE L'AGRUPACIÓ DE PENYES I COMISSIONS TAURINES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona