Societat

Els veïns de Celrà trien no canviar el mercat de lloc

Els marxants havien demanat fer-lo a la zona del CAP, però el 79% dels usuaris sondejats per l'Ajuntament prefereix mantenir-lo a la plaça del Mercat

Celrà no canviarà l'emplaçament del mercat setmanal dels marxants, tot i la demanda dels paradistes, que havien sol·licitat un canvi i havien suggerit que es fes a la zona del CAP. Així ho ha decidit l'Ajuntament, després de veure els resultats del sondeig d'opinió que ha realitzat als usuaris d'aquest mercat, que es fa els divendres a la plaça del Mercat de la població des de les vuit del matí fins a les dues del migdia. El 79% dels enquestats han rebutjat el canvi. En vista d'això, l'Ajuntament ha decidit fer millores a la zona actual i descartar moure el mercat de lloc.

En una reunió celebrada per l'Ajuntament amb els marxants durant el mes de febrer, aquests van plantejar l'opció de canviar l'emplaçament del mercat. El regidor de l'àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pitu Bartis, va proposar fer una enquesta per sondejar la població i valorar la seva opinió.

El resultat ha estat contundent. De les cent persones usuàries del mercat que han participat en el sondeig, fet durant diversos divendres dels mesos de març i d'abril, 79 van rebutjar canviar el mercat de lloc i només 21 s'hi van mostrar d'acord. El consistori, a més, remarca que les persones favorables tenen residència fora de Celrà.

Segons ha explicat el consistori, en el sondeig també es van recollir alternatives a l'emplaçament actual, però les conclusions no apunten en cap cas a un emplaçament diferent de manera clara i unànime.

Perfil d'usuari

Gràcies a les enquestes, fetes en diferents dies i franges horàries, l'Ajuntament ha pogut determinar el perfil d'usuari del mercat de marxants: una dona catalana de més de 44 anys, resident a Celrà. Concretament, el 66% dels enquestats són dones; el 88% són catalans; el 68% tenen 45 anys o més, i el 74% viuen a Celrà.

LA XIFRA

100
usuaris
del mercat de marxants de Celrà han participat en el sondeig fet durant els divendres de març i abril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]