Societat

Correbou sense incidents i molta policia a Alcanar

El president de la comissió troba el dispositiu “innecessari i desmesurat” i els activistes d'AnimaNaturalis enregistren l'espectacle en l'espai públic que l'Ajuntament té a la plaça

Cap incident en el primer correbou amb presència d'animalistes després de les agressions que es van produir en una plaça a Mas de Barberans fa dues setmanes. Alcanar, al Montsià, va celebrar els bous a la plaça ahir amb un reforç policial de policia local i Mossos d'Esquadra, amb antiavalots i agents de paisà.

Les activistes d'AnimaNaturalis es van situar en l'espai públic que l'Ajuntament té a la plaça per enregistrar de nou l'espectacle taurí. El president de la Comissió de Bous d'Alcanar, Juanjo Ulldemolins, va qualificar el dispositiu policial d'“innecessari i desmesurat” a conseqüència “un petit incident en un poble veí”: “Però ens tranquil·litza i fa que elles no puguin exagerar les notícies, com passa altres vegades.” La portaveu de l'entitat, Aïda Gascón, va manifestar que espera que la presència policial “no sigui només cosa d'un dia” perquè segons ella l'atac de Mas de Barberans no va ser un cas puntual: “Els atacs són la tònica des de fa cinc anys, potser no amb tanta violència, i esperem que amb la presència policial i la crida a la calma que han fet els alcaldes la gent s'ho pensarà dues vegades abans d'atacar violentament dues persones que no fan res il·legal i que no intenten boicotejar l'espectacle.”

L'alcalde del municipi, Alfons Montserrat, per la seva banda, va lamentar “la pressió” a la qual ha estat sotmesa la població, situada “a l'ull de l'huracà”, “perquè tot sortís impecable” aquest dissabte.

La presència policial havia estat demanada pels animalistes després que el 29 d'abril dues activistes van ser agredides durant un correbou a Mas de Barberans. Van denunciar els fets i l'endemà van ser detinguts tres homes i una dona d'entre 19 i 47 anys a Sant Carles de la Ràpita, imputats per coaccions, danys i lesions amb l'agreujant de discriminació. Segons AnimaNaturalis, les activistes van ser agredides per un grup d'aficionats, que les van colpejar i els van trencar les càmeres.

L'única manera

Els animalistes creuen que la presència policial “és l'única manera de dissuadir de la violència i les agressions físiques”. Gascón va recordar dimecres que activistes d'AnimaNaturalis ja van ser agredides “amb violència” en actes taurins a Ulldecona i Alcanar l'any 2012, més enllà de situacions més recents a Jesús, Aldover o Mas de Barberans. En aquest sentit, tot i admetre que la llei no obliga l'administració a desplegar agents durant aquests actes, remarca que, com a “espectacles polèmics en què els aficionats taurins reben cada cop amb més hostilitat periodistes i col·lectius animalistes”, la Generalitat ha de garantir la seguretat ciutadana desplegant agents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres