Territori

Gironella programa activitats sobre la gestió dels rumors

‘Gironella: Desmuntant rumors, construint convivència’. És el lema del nou cicle d’activitats que organitza l’Ajuntament de Gironella sobre la gestió dels rumors per a una millor convivència a la vila. Segons l’alcalde, David Font, l’objectiu d’aquest cicle és oferir espais de reflexió, sensibilització i formació al voltant de la convivència intercultural.

La primera de les activitats es farà el dilluns 23 de maig. Serà una xerrada dirigida a professionals i agents socials sobre les maneres de gestionar els rumors envers les persones d’altres orígens. Cal inscripció prèvia. Anirà a càrrec de Xavier Casademont i es farà d’1 a 3 de la tarda a la sala d’actes de la biblioteca

El divendres 10 de juny es durà a terme una sessió de teatre-fòrum, ‘Jo no sóc..però…’ a càrrec de la Xixa Teatre que convidarà a tothom qui hi assisteixi a debatre i reflexionar sobre les actituds i els estereotips envers el fet migratori i la diversitat. Serà a 2/4 de 6 de la tarda al Casal de la Gent Gran.

I des d’aquest cap de setmana i fins al 30 de juny la Biblioteca i el Casal de la Gent Gran acolliran l’exposició ‘Obre els ulls’, dissenyada per SOS Racisme i Aixada Antiracista, que permetrà al visitant posar-se a la pell de persones d’altres orígens culturals.

Amb aquest nou projecte l’Ajuntament de Gironella vol continuar incidint en un dels elements que més dificulta la convivència en la diversitat: el desconeixement de l’altre. La voluntat del cicle és afavorir la construcció d’una convivència intercultural més cohesionada aportant-hi debats i eines que desmuntin els rumors i estereotips tan presents en el nostre dia a dia.

 

La notícia completa a Aquí Berguedà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia