Societat
GASTRONOMIA
Botifarra al cava per la revetlla
La xarcuteria arenyenca Can Quintí n'elabora per Sant Joan amb cireretes i cava
Fa una campanya a través del gremi perquè els xarcuters s'atreveixin a fer-ne i es converteixi en tradició
A la revetlla de Sant Joan no hi falta la copa de cava ni coca amb fruita confitada. Els arenyencs, però, també tenen un element més a la festa, i alguns hi han incorporat una botifarra per la revetlla que elaboren a la xarcuteria d'autor de can Quintí. “No és per cada dia, només per fer-ne uns talls per picar al costat de la copa de cava”, explica la seva creadora, Anna Pimàs. Les cireres confitades que hi barreja amb el cava i el toc de pebre donen el gust dolç i picant a la botifarra blanca. Ja fa quatre anys que l'elaboren i només la venen dies abans de la revetlla. “Em vaig imaginar la cosa de pastisseria i el cava que es pren i m'hi vaig llançar”, explica satisfeta aquesta dissenyadora de moda que transmet la seva imaginació a la xarcuteria familiar que, amb ella, arriba a la tercera generació.
Els ingredients són els mateixos que feien servir els seus avis quan van obrir el negoci, el 1946. “No hi ha secrets, carn, sal, pebre i el bull natural.” La recepta aquest any ha decidit fer-la arribar al gremi de xarcuters de Barcelona, juntament amb la imatge de presentació de la botifarra perquè la puguin tenir els establiments que en vulguin fer. “Jo sola no la podré fer tradició, però s'hi ha més gent que s'hi anima segur que, com la botifarra d'ou, aquesta també s'esperarà que surti a taula”, assegura.
Les creacions de temporada són una de les especialitats de la casa, que només per Dijous Gras elabora fins a 16 varietats de botifarres d'ou que omplen el petit mostrador de la botiga. Fins i tot per Nadal s'han inventat una botifarra que porta amagada a dins la figureta dels Reis, però sense fava.