Societat

cultura

Festival

“Una ‘rave' encoberta”

Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit de Catalunya, serà el marc d'un festival que reunirà 2.000 persones

Els veïns s'oposen a la iniciativa i alerten de la poca preparació del municipi per rebre l'esdeveniment

Sant Jaume de Frontanyà multiplicarà per vuitanta la seva població durant una setmana. El poble més petit de Catalunya, de 25 habitants, serà al juliol el marc d'un festival ecomusical que durà al municipi 2.000 persones. Un esdeveniment que per als uns és una oportunitat i per als altres, un problema.

El festival es farà del 14 al 20 de juliol, en una finca situada a tres quilòmetres del nucli urbà. Es programaran durant el dia activitats relacionades amb les teràpies alternatives i la natura (ioga, meditació, agricultura ecològica, xerrades…), i a la nit es faran concerts de música electrònica i chill-out.

Malgrat tot, el festival no ha estat vist de bon ull per tothom. Un grup de 36 veïns, residents i propietaris de Sant Jaume de Frontanyà signen un manifest que han fet arribar al Consell Comarcal del Berguedà per alertar que el municipi no està preparat per rebre un esdeveniment d'aquesta magnitud. Un ecomusical que qualifiquen de “rave encoberta”. Entre els opositors hi ha l'exalcalde del poble Ramon Vilalta.

Asseguren que congregar 2.000 persones en un espai natural “posa en perill greu la seva existència i el patrimoni mediambiental”. També posen de manifest que un ajuntament tan petit no disposa ni de mitjans tècnics ni personals per atendre i controlar el desenvolupament d'un festival musical d'aquestes dimensions. També els preocupa el perill d'un incendi forestal, a més del fet que es farà en una zona amb una gran varietat d'animals salvatges. També diuen que els accessos a Sant Jaume no estan preparats per a una concentració de 2.000 persones per un festival musical, entre altres inconvenients.

Els opositors fan una dura crítica a l'alcalde i l'Ajuntament per la falta d'informació. “No s'ha consultat res als veïns i residents de Sant Jaume de Frontanyà”, ha dit Vladimir de Semir, que assegura: “Se'ns vol imposar un festival amb el qual la majoria no estem d'acord, no hi ha hagut comunicació de cap tipus.”

La visió de l'Ajuntament

L'alcalde de Sant Jaume de Frontanyà, Rubén Lladós, ha explicat que el festival suposarà una injecció econòmica per al poble, i que donarà feina a persones del municipi per a tasques d'organització. No entén l'oposició veïnal. “No es tracta d'una rave, com diuen.” Segons l'alcalde, el festival, impulsat per l'empresa Biomusicat SL, es farà perquè l'Ajuntament “no s'hi pot negar”. “Hem d'admetre la petició; si no, seria prevaricació. Sí que hem de demanar els informes necessaris: forestals, d'extinció d'incendis, dels Mossos, de Protecció Civil i de Trànsit. Però tot això s'està fent i de moment és favorable. Per tant, si tot és legal i correcte, no es pot denegar.”

Els promotors del festival s'han fixat en Sant Jaume de Frontanyà per “l'entorn natural i la tranquil·litat”. Pel tipus d'activitat que es farà durant el dia el que busquen “és silenci i integració amb el medi ambient”, ha dit l'alcalde.

La xifra màxima de participants serà de 2.000 persones. Es tracta del primer festival ecomusical que es fa a Sant Jaume de Frontanyà i caldrà veure si funciona i si té continuïtat. L'alcalde del poble, però, ha afirmat: “No em faria res que el festival es repetís cada any.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona