Societat

Nens

amb TDAH en una classe adaptada
SOCIETAT

El Síndic alerta sobre l'excessiva medicació de nens amb TDAH

redacció

Després d'estudiar una sèrie de queixes enviades per professionals en què es qüestiona el tractament psicoterapèutic que estan rebent molts nens diagnosticats de trastorn de dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH), el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha proposat al Departament de Salut que ajorni l'obligatorietat del protocol del TDAH fins que no hi hagi un major consens sobre la seva aplicació.

D'acord amb les xifres facilitades pel Departament de Salut, la incidència de TDAH varia molt dins de la mateixa xarxa assistencial, sense més explicació possible que els diferents criteris de diagnòstic. Així, al centre de salut mental de Molins de Rei es diagnostiquen un 2,48% del total de pacients atesos amb TDAH, mentre que aquest percentatge arriba al 58,78% a Sant Cugat. L'any 2014 es van tractar farmacològicament 17.151 menors de 18 anys a la xarxa pública de salut, 6.471 dels quals tenien menys de dotze anys.

El Síndic de Greuges expressa la seva preocupació per la disparitat de criteris, per la manca de recursos per fer una avaluació encertada i pel possible efecte en l'abús farmacològic que ja estan denunciant alguns professionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia