Societat

LA CRÒNICA

Mediona, entre clínex i cervesa

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser dissabte a Mediona, municipi de l'Alt Penedès de prop de 2.300 habitants, referent en educació i conreu de les vinyes i on la principal indústria local, la paperera SCA Hygiene y Products, està a punt de tancar i deixar 70 treballadors sense feina. Puigdemont va visitar el poble perquè l'alcalde, el socialista Servand Casas, el va convidar a la Fira de la Cervesa Artesana, un esdeveniment que ha arribat a l'11a edició, en molt bon estat de salut, gràcies a l'obstinació i la perseverança de Casas i el seu equip, que hi van apostar quan al Penedès tothom començava a parlar del turisme del vi i el cava, i que no han escatimat esforços perquè la convocatòria sigui un èxit cada any.

Puigdemont va visitar l'ajuntament. El van rebre l'alcalde i els regidors, i alguns alcaldes i representants polítics de la comarca—tots de Convergència. Va signar el llibre d'honor i va destapar una rajola de ceràmica (obra de l'artista local Josep Moscardo amb la col·laboració del ceramista penedesenc Martí Baltà), que han col·locat a la façana de l'ajuntament. Es va fer moltes fotos: amb l'alcalde i els regidors, amb l'alcalde i els alcaldes d'altres pobles, amb l'alcalde i els treballadors municipals, amb l'alcalde i els nens del poble... I va sortir de l'ajuntament per anar en comitiva cap a la fira, aparentment el motiu principal de la invitació, i es va trobar amb centenars de persones, veïns de Mediona i de fora, que el volien saludar i fer-s'hi fotos. Els va saludar i s'hi va fotografiar. Alguns s'hi feien autofotos, d'altres donaven el mòbil a l'alcalde, fotògraf improvisat, per testificar la proximitat del nou president de la Generalitat. Va fer el recorregut de tota la fira, va saludar els artesans que hi presenten el seu producte i va escoltar atentament les explicacions d'aquells que li van voler revelar algun secret del procés d'elaboració, envoltat d'un núvol humà que es barrejava i s'alimentava dels qui hi havien anat a fer la primera cervesa i es trobaven, de sobte, amb Puigdemont al carrer.

Però, abans de l'acte multitudinari, el president Puigdemont es va comprometre amb l'alcalde a reduir el deute que la Generalitat té amb aquest municipi —pràcticament el 50% del pressupost— i a buscar solucions per reindustrialitzar la zona que SCA deixa orfe i crear ocupació entre els veïns del poble. S'ha perdut la paperera. No és bon moment per fer clínexs o compreses a la conca del Mediona-Bitlles, però tampoc per utilitzar-los. Vénen temps de copes menstruals i poques llàgrimes. L'acció va començar dissabte, amb una bona cervesa artesana!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Bandera blava per a 95 platges i 23 ports catalans

BARCELONA
SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA
societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge