Societat

SOCIETAT

Cunit revisa els contractes amb Inipro firmats per l'anterior govern del PSC

L'empresa investigada per tràfic d'influències va gestionar entre el 2005 i el 2011 el casal d'avis i l'Espai Jove

L'Ajuntament detecta errades administratives

L'Ajuntament de Cunit, governat des del 2011 per CiU, ICV i ERC i des del 2015 també per Guanyem Cunit, ha ordenat als serveis administratius i jurídics municipals que revisin un per un els contractes que va signar l'anterior govern socialista amb l'empresa Inipro, implicada en un presumpte cas de tràfic d'influències a través de contractes amb els ajuntaments de Tarragona, Viladecans i Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat). En tots aquests municipis es dóna la circumstància que governava el PSC quan es van contractar serveis a aquesta empresa. Per aquest escàndol van ser detinguts l'excap de gabinet de l'alcalde de Tarragona, Gustavo Cuadrado, i també el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Viladecans, Joaquín Guerrero, i els dos màxims responsables de l'empresa Inipro, Ricard Campàs i Enrique Miró. El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona que investiga el cas els va prendre declaració i els va deixar en llibertat amb càrrecs.

Quan el govern de Cunit va tenir coneixement que aquesta empresa havia treballat entre el 2005 i el 2011 per a l'Ajuntament van demanar als serveis jurídics que revisessin tota la documentació dels contractes per comprovar que s'ajusten a dret. Fins avui, segons l'alcaldessa, Montserrat Carreras (CiU), només s'han detectat irregularitats de tipus administratiu. Quan s'acabi la revisió, el govern valorarà si cal o no comunicar aquestes irregularitats a la fiscalia.

Inipro va cobrar, entre el 2005 i el 2011, 706.000 euros per la gestió i la dinamització de l'espai jove de Cunit, més tots els tallers que s'hi feien, i com a mínim 116.000 euros per gestionar el casal d'avis entre els anys 2006 i 2007.

LA DATA

2005-2011
són els anys durant els quals
Inipro va treballar per a l'Ajuntament de Cunit, aleshores governat pel PSC.

LA XIFRA

706.000
euros
són els que com a mínim va facturar Inipro entre el 2005 i el 2011 per gestionar i dinamitzar l'Espai Jove.

L'exalcaldessa socialista està molt tranquil·la

L'exalcaldessa socialista de Cunit i ara cap de l'oposició, Judith Alberich, ha afirmat que està molt tranquil·la perquè els contractes amb Inipro es van adjudicar per concurs i són “totalment legals”. Alberich assegura que ella no va conèixer els suposats vincles d'aquesta empresa amb el seu partit fins que va esclatar l'escàndol a l'Ajuntament de Tarragona. La cap del PSC sosté que Inipro “va fer tan bona feina a Cunit” que fins i tot la Generalitat els felicitava cada any per com gestionaven l'espai jove.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]