Societat

oci

accident

Mor una noia de Sabadell en un barranc d'Osca

La jove, de 15 anys, va caure des d'una alçada de 15 metres en una marxa nocturna

Semblava que s'havia trencat una cama, però ‘a priori' la seva vida no corria perill

Una noia de 15 anys va morir ahir a la matinada durant una marxa nocturna al Pirineu aragonès. La jove, que formava part del grup escolta Xaloc de Sabadell, va caure per un barranc de 15 metres. Tot i que en un primer moment semblava que tan sols s'havia trencat una cama, quan l'equip de rescat va arribar al lloc dels fets, un cop havia sortit el sol, la jove ja era morta.

L'accident es va produir al congost d'Añisclo, al Pirineu d'Osca, cap a les 23.00 hores de dilluns. No va ser fins a les 2.48 hores que els monitors van poder trucar al 112, ja que no tenien cobertura. El servei d'emergències es va posar en contacte amb la Guàrdia Civil, que els van comunicar que no podien traslladar un helicòpter amb l'equip de rescat fins que fos de dia. Així doncs, a les sis del matí, un equip de rescat es va traslladar cap al lloc de l'accident. Els agents van confirmar a les 8.50 hores que la noia havia mort a causa d'un traumatisme intern, a falta de la realització de l'autòpsia.

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, va assegurar que el grup Xaloc de Sabadell “tenia els monitors suficients i amb la formació necessària per a una sortida com la que estaven realitzant”. Hi havia 24 nois i tres monitors d'excursió a Osca. Segons el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, entre 21 i 24 nois requereixen la vigilància de tres responsables, dels quals dos han de disposar del certificat de monitor. Vilalta, a més, va parlar de l'accident com d'un fet puntual i va demanar “extremar les precaucions” per evitar aquestes tragèdies.

El Grup Escolta Xaloc de Sabadell també tenia un grup d'excursió a Sarroca de Bellera, al Pallars Jussà. Aquest i el d'Aragó reben suport psicològic i està previst que es desplacin en breu cap a Sabadell amb autocars del mateix Departament d'Interior.

LA XIFRA

3
hores va trigar la Guàrdia Civil a enviar un helicòpter al lloc de l'accident, ja que calia esperar que fos de dia.

Dos dies de dol oficial a Sabadell

L'Ajuntament va decretar dos dies de dol oficial, ahir i avui, a tot el terme municipal de Sabadell, arran de la mort de la noia de 15 anys a Osca. Les banderes de la capital del Vallès Occidental onegen des d'ahir a mig pal. A més, s'han suspès tots els actes oficials, recepcions i altres activitats organitzades per l'Ajuntament. El consistori va lamentar profundament l'accident i va habilitar un dispositiu per tal d'ajudar familiars i amics de la noia i dels altres membres del grup. Aquest punt d'atenció el van situar al Casal Pere Quart de la capital del Vallès Occidental. L'alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez, es va desplaçar ahir, juntament amb un equip tècnic de suport a L'Aïnsa, municipi on el govern d'Aragó va habilitar un pavelló d'esports per acollir la resta de nois del grup Xaloc i també els seus monitors. Allà hi estan rebent atenció psicològica i sanitària per part del govern aragonès i de l'equip de professionals que van arribar ahir des de Sabadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt