Societat

Visita i tallers per conèixer els gegants i el carnaval de Solsona

Per primera vegada la vila ofereix a l'agost una activitat familiar centrada en els elements del folklore local

Mentre s'espera la trobada de gegantons del pròxim cap de setmana, la vila va fent fer boca als aficionats dels elements festius amb l'organització, per primera vegada, d'una activitat familiar centrada en els gegants de la festa major i el carnaval. Així, aquest estiu Solsona fa justícia al seu lema de promoció turística Solsona, una experiència gegant, organitzant visites per conèixer els gegants de la festa major i del carnaval, amb un taller que permetrà als participants endur-se'n un record (tots els dies d'agost, menys el dimarts i el diumenge, a les sis de la tarda).

La nova proposta consisteix, primer de tot, a visitar el Quarto dels Gegants, on s'aixopluga la imatgeria del Corpus i la festa major, i després el saló de les Homilies d'Organyà de la biblioteca Carles Morató, on hi haurà temporalment instal·lats els gegants bojos (el preu d'aquesta activitat és de 5 euros). Per completar la visita, després s'ofereix l'oportunitat de participar en un taller on es mostrarà el procés de confecció d'un gegant i es convidarà els participants a treballar-ne un de petit, que es podran endur a casa de record (el taller costa 10 euros per persona).

A banda d'aquesta nova oferta, l'Associació Ithaca torna a organitzar visites nocturnes, que tenen lloc dijous i divendres del 28 de juliol al 26 d'agost, a les nou del vespre. Aquest any es du a terme un itinerari dramatitzat a l'entorn del Museu Diocesà i Comarcal amb l'evolució de la relació de la humanitat, amb la recerca del menjar i els canvis en l'alimentació com a eix temàtic. La ruta acabarà amb un tast de productes gastronòmics locals a la terrassa del museu.

Dades d'interès

Dates: dilluns, dimecres, dijous, divendres i dissabtes d'agost. A les sis de la tarda.

Inscripcions: per telèfon (mitjançant trucada o Whatsapp) al número 680640039.

www.ajsolsona.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia