Societat

medi ambient

risc d'incendis

S'aixeca la restricció a Montserrat per la millora de les condicions del clima

Els Agents Rurals informen 579 excursionistes, multen dos escaladors i impedeixen desbrossaments

Els focs de Sant Feliu i Pallerols, controlats

Les condicions meteorològiques extremes d'ahir van fer que la Generalitat activés l'anomenat Pla Alfa 3 a disset municipis del Bages i de l'Anoia –on es van prohibir activitats de risc a l'aire lliure i es va imposar un major control als pagesos– i al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, que va tancar l'accés als excursionistes. Durant tot el dia, un helicòpter va sobrevolar la zona i els Agents Rurals van patrullar pel compliment del pla: van informar 579 visitants i van multar dos escaladors per haver accedit a una zona restringida de Collbató. També van aturar uns treballs de desbrossament de matolls a Monistrol de Montserrat.

Al Bages, les temperatures es van acostar als 40 graus (la més alta es va registrar a Artés, de 38,9) i al migdia es va informar que les restriccions s'allargarien fins avui. A la tarda, però, el descens de les temperatures i del risc potencial d'incendis va permetre dictaminar l'aixecament de les prohibicions per a les dotze de la nit d'ahir. Tot i això, el Bages, el Moianès, el Solsonès i l'Anoia continuen avui en nivell 2 –un per sota del d'ahir–. El Berguedà i Osona ja estan en nivell 1.

Sant Feliu, controlat

Els bombers van poder donar ahir, a les deu del matí, per controlat l'incendi de Sant Feliu Sasserra, al Bages, després de gairebé 44 hores. Va cremar 92,39 hectàrees. Es va iniciar dilluns, a dos quarts de tres de la tarda, a causa d'una burilla. Els bombers van explicar que les primeres previsions eren que el foc ja es pogués donar per controlat dimarts, però que les condicions meteorològiques adverses van provocar que es retardés el canvi d'estat fins ahir al matí.

L'incendi de Pallerols, a punt de ser controlat

o. lópez

Un equip de reforç dels Bombers de la Generalitat ha revisat i remullat els punts calents de l'incendi de la Segarra, que avui podria quedar controlat. Dimarts al vespre es va estabilitzar el foc i durant tot el dia d'ahir es va repassar el perímetre i la superfície cremada, apagant els diferents focus que revifaven.

Un centenar de voluntaris d'ADF també han participat en les tasques d'extinció en coordinació amb els bombers a través del punt de trànsit que s'ha ubicat a la Panadella. Els pagesos de la zona van passar les primeres hores de l'incendi llaurant tallafocs.

Segons les darreres dades difoses pel Cos d'Agents Rurals, l'incendi hauria afectat 87,8 hectàrees de vegetació agrícola i forestal dels municipis de Ribera d'Ondara (63,4 ha), Talavera (16,5 ha) i Montmaneu (7,9 ha).

L'incendi es va iniciar dimarts cap a un quart de sis de la tarda al paratge de la Pedroella, entre el nucli de Pallerols –al terme de Talavera (Segarra)– i l'autovia A-2. El foc va obligar a tallar durant unes dues hores tant l'A-2 com la carretera N-IIa, cosa que va generar cues quilomètriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró