Societat

Les depuradores d'Avià i Borredà estaran en marxa a finals de l'any que ve

Les obres començaran aquesta tardor després d'un acord entre l'ACA, els ajuntaments i la constructora

La concessió serà per un període de 15 anys

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va comunicar ahir al matí als ajuntaments d'Avià i Borredà que les obres de construcció de les depuradores d'aigües residuals de tots dos pobles començaran a principi d'octubre i novembre, respectivament. D'aquesta manera, les depuradores que tanta insistència han exigit a Avià i Borredà estaran en funcionament abans que s'acabi el 2017.

La notícia, com no podia ser d'una altra manera, va ser rebuda amb eufòria i alleugeriment a tots dos municipis. Sense anar gaire lluny, l'alcalde de Borredà, Joan Roma, va reconèixer ahir: “És un dels dies més feliços de la meva vida política des de l'any 1979, quan vaig entrar a l'Ajuntament de Borredà.” L'alcalde del municipi considera que amb la promesa de l'ACA “s'ha desencallat un dels projectes més importants de la història del municipi, després de tretze anys de batalles i gestions”. A Avià, l'alcaldessa, Patrocini Canal, va destacar la insistència del consistori i dels avianesos: “Hem estat molt pesats, però ho havíem de ser.”

L'acord, tant a Avià com a Borredà, és entre tres parts: l'Agència Catalana de l'Aigua, l'Ajuntament i la constructora OMS-Sacede SAU, que és l'empresa que s'encarregarà de construir les depuradores de tots dos municipis a canvi de tenir-ne la concessió durant els primers quinze anys de funcionament. Així, la constructora es compromet a construir les dues infraestructures amb la condició que en podrà treure rendiment durant els primers quinze anys, en què s'ocuparà de la conservació i el manteniment dels equipaments.

LES FRASES

Avui és un dels dies més feliços de la meva vida política des que sóc alcalde d'aquest poble
Joan Roma
alcalde de borredà
El compromís de l'empresa va més enllà de fer la depuradora, perquè en traurà rendiment
Patrocini Canal
alcaldessa d'avià

Avià torna a confiar en l'ACA

Avià ha viscut un autèntic calvari en els darrers mesos, i sobretot quan aquest maig l'ACA va tombar el projecte de construcció de la depuradora que s'havia estat cuinant des del 2013. Avià és el poble més gran de Catalunya que encara no té depuradora d'aigües residuals i la decisió de l'ACA d'arxivar el projecte va ser un cop molt dur per al consistori, però també per a tots els habitants.

Ara, però, les coses semblen haver canviat. Segons l'alcaldessa, “el compromís de la constructora va més enllà de la construcció de la depuradora”. Canal ha explicat que “l'empresa també té interès que les obres s'acabin com més aviat millor, ja que un cop hi hagi la depuradora en funcionament en podran treure rendiment”.

Tant l'Agència Catalana de l'Aigua com l'empresa constructora han visitat l'Ajuntament per explicar la planificació de les obres, i això, segons va dir l'alcaldessa, els fa pensar que “tot anirà com ells tenen previst”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON