Societat

Successos

Piera supera la mitjana de robatoris a llars

És l'únic municipi de la regió central amb un índex més alt que el de tot el país

Piera, a l'Anoia, és el municipi de la Catalunya Central amb més possibilitats que hi hagi robatoris a les llars. Així es desprèn d'un estudi presentat per la Unió Catalana d'Entitats Asseguradores (Uceac), que fa referència a aquest tipus de delictes comesos a Catalunya el 2014. Concretament, els habitatges del municipi anoienc tenen un 38,4% més de probabilitats que la mitjana catalana de ser objectes d'un robatori. De fet, Piera és l'únic municipi de la Catalunya Central que està per sobre d'aquesta mitjana, però molt lluny de les localitats més insegures al conjunt del territori, com són Vidreres (la Selva), amb un 282,4%, i Sant Vicenç de Montalt (Maresme), amb un 235,4%.

L'estudi s'ha elaborat sobre una mostra d'uns 16.500 robatoris ocorreguts durant el 2014 a 1,7 milions de llars assegurades a tot Catalunya, tot i que les dades oficials del Ministeri de l'Interior indiquen que el total de robatoris d'aquell any va ser de 23.821. L'informe deixa clar que la Catalunya Central és una regió segura, ja que els altres municipis més perillosos de la zona són Capellades, Tona i Vilanova del Camí, tots ja per sota de la mitjana catalana (el 4,7, 8,5 i 24,4, respectivament). Al costat contrari, hi ha tres municipis que estan entre els deu més segurs de Catalunya: Santpedor (93% menys que la mitjana catalana), el Pont de Vilomara i Rocafort (90,3% menys) i Santa Maria de Merlès (87,2% menys). Pel que fa a les capitals de comarca, la més segura és Solsona (86,1% menys), seguida de Berga (73,3%), Moià (66,7%), Vic (44,3%), Igualada (42,2%) i Manresa (27,9%). En el conjunt del país, Barcelona concentra el 20% dels robatoris de tot Catalunya i l'àrea metropolitana, el 40%. També és elevat el nombre de robatoris a la costa.

El cost més alt

Per contra, alguns municipis de la Catalunya Central sí que destaquen pel fet de ser dels municipis on hi ha els robatoris de més valor econòmic. Concretament, les cinc primeres posicions de la demarcació de Barcelona quant a mitjana del cost de les pertinences sostretes les ocupen localitats de la regió: els Hostalets de Pierola (on cada robatori està quantificat en 4.497 euros), Sant Salvador de Guardiola (3.792), la Pobla de Claramunt (2.616), Òdena (2.556) i Castellterçol (2.491).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona