Societat

Una pastisseria de Riudoms presenta un pa amb llevat natural i aigua marina

El forn Domingo de Riudoms ha presentat, aquest dilluns, un pa fet totalment d'espelta amb llevat natural i aigua marina. Amb l'objectiu de millorar la qualitat d'aquest aliment, la pastisseria riudomenca ha elaborat aquest pa que, segons el forner Carles Domingo -quarta generació del negoci-, millora les seves propietats nutricionals.

D'aquesta forma, el pa conté aigua de mar en comptes de sal de cuina. Tal com expliquen, és l'única que conté sal completa i això potencia el sabor. A més, l'aigua marina fa que tingui més hidratació i un alt poder nutritiu. Així mateix, l'espelta és una varietat del blat amb un alt contingut en fibra, i és de senzilla assimilació, però no és apta per a celíacs pel seu contingut en gluten. El nou pa del forn Domingo, que es podrà adquirir al mateix establiment, també conté un cupatge de llevats naturals a base de poma, blat, sègol i civada.

Des del forn de Riudoms han volgut trencar amb el mite popular del pa, i han deixat clar que és un aliment que aporta pocs greixos i que aporta beneficis pel seu contingut en midó, fibra i proteïna d'origen vegetal, entre d'altres. Jaume Solé, xef executiu de PortAventura, ha apadrinat el pa.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró