Societat

Festes i tradicions

Tona estrena el festival d'havaneres Gent de Mar Endins per la festa major

Fins al 10 d'agost, la localitat osonenca gaudirà d'una programació festiva, amb prop de quaranta propostes

Prop de 40 activitats per a tots els gustos i edats conformen la programació de la festa major de Tona, una celebració que manté enguany el format de les darreres edicions, incorpora noves propostes –com una jornada de jocs tradicionals a la plaça Major– i en recupera unes altres, com ara el concurs de pintura ràpida. El pregó d'enguany anirà a càrrec de Neus Munté, consellera de la Presidència de la Generalitat, que obrirà pas al concert de versions dels Beatles, a càrrec del grup Abbey Road. A partir de llavors, els actes s'aniran succeint fins al dimecres, que serà quan la coral Nebbia tancarà els actes festius amb un concert a la sala La Canal.

Durant aquests dies, tothom que s'hi engresqui podrà gaudir de l'esport amb el clàssic Urbecross, la pedalada nocturna o el torneig 3x3 de futbol. Per als més joves s'han programat concerts al parc de les Feixetes i per a tots els públics, el programa inclou propostes diverses, com ara les sardanes de la cobla Mediterrània, la marató de balls d'envelat, a càrrec del duet Zenit, el correfoc que protagonitzaran l'Escamot dels Diables de Calldetenes i el Grup de Diables de Tona, l'espectacle musical de la companyia Las Divinas... i, per primer cop, un festival d'havaneres.

Les havaneres han estat una de les activitats més celebrades i concorregudes durant els darrers anys. Per aquest motiu, els organitzadors han apostat per donar una empenta a l'edició d'enguany amb la creació del festival Gent de Terra Endins. Hi haurà les actuacions de Rems, Son de l'Havana i Port Vell, i tindrà lloc dilluns, a dos quarts del vespre, al parc de les Feixetes. En cas de pluja, es farà al pavelló municipal d'esports.

La festa

Del 4 al 10 d'agost. Dilluns, festival d'havaneres

www.tona.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]