Societat

La PAH negocia un lloguer social per a una família

Va ocupar i rehabilitar una casa abandonada a Vilagrassa, propietat de la Sareb, que els ha denunciat

Una vintena de simpatitzants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de l'Urgell-Segarra es van concentrar ahir davant els jutjats de Cervera per donar suport a la veïna de Vilagrassa acusada d'un delicte d'usurpació.

La jove i el seu company, que van ser desnonats perquè no podien pagar el lloguer de l'habitatge on vivien, van ocupar i rehabilitar una casa de la localitat que feia uns vuit anys que estava deshabitada i que és propietat de la Sareb, el banc dolent. L'entitat els ha denunciat i la parella ha declarat davant el jutge aquest dimecres.

La Sareb s'ha posat en contacte amb responsables de la PAH Urgell per negociar un lloguer social. Iván Saüch, portaveu de la plataforma, ha explicat que estan satisfets amb la proposta però demanen que el lloguer sigui de la mateixa casa on resideixen ara i que s'arxivi el cas. “Molts cops el que fa la Sareb és oferir lloguers en altres pisos que té, però nosaltres volem que la família pugui viure a Vilagrassa, a la mateixa casa que han reconstruït, i que els seus fills continuïn vivint al poble on estan arrelats, volem recuperar una casa que ja és nostra perquè la Sareb s'ha creat amb diners públics”, ha manifestat.

Paral·lelament a la negociació, la Sareb ha demanat el desallotjament de la casa, però la jutgessa del jutjat de primera instància penal de Cervera els ho ha negat perquè no han ofert una alternativa a la família.

La Mireia i el seu company estan a l'atur i tenen tres fills menors. Ara demanen que aquesta situació s'acabi. “No he fet cap infracció, no m'he amagat mai que vivim a la casa”, ha dit. La Mireia i la seva família van ocupar la casa fa un any i mig. L'habitatge en qüestió estava en mans del banc dolent des del 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre