Societat

Societat

Dolor, rutina i reivindicació

Una quarantena de persones torna a tallar la C-55 per recordar l'última víctima mortal, un veí de Navarcles

La plataforma No Més Morts a la C-55 reclama reunir-se amb el president Puigdemont i els consellers Rull i Jané

La plataforma No Més Morts a la C-55 i la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa es va mobilitzar ahir a la tarda: “Res no ens atura, ni la calor que fa en un dia com avui, per donar suport als familiars de les víctimes mortals que suma la carretera i reclamar-ne el desdoblament.” Les dues entitats van tallar la C-55 ahir a les 5 de la tarda a l'altura del quilòmetre 32, lloc on es va produir l'accident mortal on va perdre la vida un veí de Navarcles, de 45 anys, el 28 de juliol passat. La plataforma va anunciar la intenció de reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers de Territori i Interior, Josep Rull i Jordi Jané, per tal de “trobar una solució al desastre, ja rutinari, de la C-55”.

Entre la quarantena de persones que van tallar durant mitja hora els dos sentits de la ronda nord de Manresa, just a la sortida de La Salle, hi havia l'alcalde Navarcles, Llorenç Ferrer, l'alcalde de Callús, Joan Badia, la senadora d'ERC Mireia Cortès i Felip González, cap de llista del PSC manresà. Marcel·lí Reyes, membre de la plataforma, va ser l'encarregat de llegir el manifest un cop tothom col·locat darrere la pancarta –amb el lema: “De víctimes a la C-55 ja n'hi ha prou.” L'entitat va mostrar la seva “impotència i decepció” després de continuar constatant que “les obres que s'han dut a terme a la carretera no han servit de res”. Des del gener passat ja hi ha hagut quatre víctimes mortals en accidents de trànsit a la C-55, una més que durant tot el 2015. En total són 109 les persones que hi han perdut la vida des de l'any 2000.

Altres peticions de la plataforma són posar fi a les bonificacions del peatge de la C-16 a càrrec de la hisenda pública; que es revisi la legalitat de les pròrrogues de venciment de la concessió i que s'investiguin les obres fetes a la via, que segons Fina Casals, presidenta de la plataforma, “encara l'han fet més perillosa que abans”.

Doble frustració

“Estem enfadats i decebuts.” Casals va traslladar el malestar de la plataforma després que la fiscalia hagi arxivat recentment la denúncia de l'entitat, en què demanaven que s'investigués si els moviments de la Generalitat havien beneficiat la concessionària de la C-16: “El proper pas a seguir passa per la via judicial i requereix una quantitat de diners que no tenim, però buscarem la col·laboració de la gent i seguirem fins on calgui”, hi va afegir.

Casals també es va mostrar indignada per la petició que el conseller de Territori, Josep Rull, va fer la setmana passada: “Va anar a les Terres de l'Ebre i va demanar que mentre no es desdoblés l'N-340 l'autopista fos gratuïta. Com poden demanar als altres el que ells mateixos no fan?”, es preguntava atònita. L'acte es va acabar amb deu minuts de silenci en record del navarclí mort a final del mes passat en aquest punt de la carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA