Societat

Soriguera torna a reclamar unes carreteres dignes

Un centenar de veïns de Tornafort, Malmercat i Puigforniu es manifesten per segon cop a Sort per demanar la millora de l'LV-5131

Exigeixen una actuació imminent i amenacen amb noves mobilitzacions

Els veïns de Tornafort, Malmercat i Puigforniu, nuclis que formen part del terme municipal de Soriguera, van protagonitzar ahir al vespre una nova manifestació per l'N-260 a Sort com a mesura de protesta pel mal estat de la carretera LV-5131, que uneix aquests tres nuclis del Pallars Sobirà. Sota el lema “Per unes carreteres dignes”, la marxa va sortir de l'altura de la discoteca Rock Dur i va travessar la capital del Pallars Sobirà en un recorregut total d'uns tres quilòmetres. Hi van participar un centenar de persones, entre les quals hi havia l'alcalde de Soriguera, Xavier Pedemonte, que va assegurar que a la carretera li fa falta una reforma “de dalt a baix”.

Els manifestants reclamen al Consell Comarcal del Pallars Sobirà una solució ràpida pel mal estat de la carretera, de titularitat municipal, i que té més de 200 forats en un tram de set quilòmetres. Exigeixen almenys una actuació d'urgència abans que es reprengui el transport escolar i amenacen de no aturar les mobilitzacions fins que s'arregli de manera definitiva aquesta problemàtica. Els veïns denuncien que el mal estat de la via és un perill per als que l'utilitzen cada dia i, sobretot, per al transport escolar. També es queixen dels perjudicis per als negocis turístics de la zona. La reivindicació dels veïns de Soriguera es reprodueix en altres poblacions pirinenques on fa anys que no es fan inversions a les carreteres locals.

Aquesta és la segona manifestació dels veïns de Tornafort, Malmercat i Puigforniu per a la millora de l'LV-5131. El passat 3 de juliol una cinquantena d'afectats van protagonitzar una marxa lenta similar a la d'ahir, farts del deteriorament de la carretera que porta fins a casa seva i de la manca de resposta de l'administració. Els veïns ja fa temps que es queixen de l'estat precari de la via i en demanen l'arranjament al Consell del Sobirà. El president de l'ens comarcal, Llàtzer Sibís, ha explicat que està pendent de rebre 100.000 euros del govern per destinar-los a les carreteres del Pallars Sobirà aquest any, però mentre no es formalitzi el conveni no vol comprometre cap inversió. A més, puntualitza que aquesta subvenció és per als 300 quilòmetres de vies de titularitat municipal que hi ha a la comarca i assegura que els diners es repartiran en funció de les prioritats que marquin els tècnics.

Treball en comú

Tot i no aconseguir, per ara, el seu objectiu, els veïns de Tornafort, Malmercat i Puigforniu no s'han quedat de braços creuats. Una quinzena de persones van participar el passat 25 de juliol en una jornada de treball comunal per tal de tapar amb grava alguns dels forats de la carretera. Ho van fer de manera voluntària i amb eines manuals en un total de quatre quilòmetres, i ja s'han ofert per tornar-ho a repetir.

LA XIFRA

200
forats
en un total de set quilòmetres són els que hi ha actualment a la carretera LV-5131.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA