Societat

CASTELLERS

La Bisbal viu un duel majúscul

Vilafranca fa el 3 de 9 amb l'agulla i el 3 de 8 per sota, i la Vella, el 4 de 9 amb el pilar i el 5 de 9 carregat

Sense treva. Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella van protagonitzar ahir, a la Bisbal del Penedès, un altre duel majúscul en el seu frec a frec per obtenir la supremacia del món casteller. El carrer del Doctor Robert és un marc molt complicat, on s'haurien pogut fregir ous sobre l'asfalt. Exigent, dura, aspra, la de la Mare de Déu d'agost és una diada de molt de desgast. Diferent. Una prova de foc, en el sentit literal.

En una actuació contundent i molt estratègica, Vilafranca va assestar un cop moral a la seva oponent tot afegint al seu palmarès un castell que li faltava, el 3 de 8 aixecat per sota, fins ahir una exclusivitat de la Colla Vella. Orgullosa, disposada a no donar treva, la Vella, per la seva banda, va sortir de plaça firmant una sèrie superior, tot i quedar a mitges amb el 5 de 9, un dels dos prínceps de la gamma extra que va portar a la Bisbal. Duel impressionant.

Els components del nucli central de la pinya i del tronc del 3 de 8 per sota es van citar ahir al matí a Cal Figarot per fer les últimes proves, abans de desplaçar-se a la Bisbal. La intenció era intentar el castell en la tercera ronda –“si l'actuació no s'allarga excessivament”, segons em va dir el president dels verds, Joan Badell.

Els verds van obrir de manera contundent, amb l'impressionant 3 de 9 amb l'agulla, que es va complicar molt en el moment de la coronació del tres. Sense ser el “caos” de Mataró, el castell estava seriosament amenaçat, però l'estructura estava sòlida i això va permetre que, a dalt, poguessin maniobrar amb sang freda.

Per a la segona ronda, els verds tenien previst tirar la torre de 9, però, en una decisió estratègica d'ultimíssima hora, Toni Bach va optar pel 3 de 8 per sota. El castell es va aixecar amb molta precisió i sense desgast excessiu per al tronc, el que va permetre una descarregada tranquil·la. La colla va celebrar l'èxit amb mostres d'eufòria.

En aquell moment, la Colla Vella ja s'havia apuntat l'imponent 4 de 9 amb el pilar. És impressionant la confiança amb la qual els rosats executen una estructura convertida en el seu castell talismà. Abans, la Vella havia obert amb un 3 de 9 de postal.

Sabent que el tres per sota ja no era únicament seu, els de Manel Urbano van voler contraatacar amb un altre dels seus castells guanyadors, i que ja havien completat amb molta solvència en dues ocasions, tant per Sant Joan com per la Firagost. Però ahir, el majestàtic 5 de 9 es va rebel·lar després d'una coronació que ja aventurava problemes i va acabar cedint.

En els nivells d'exigència i de competitivitat actuals, la caiguda és un contratemps. Això és evident. Però en el conjunt de l'actuació no altera els ànims d'una colla que està molt convençuda de les seves pròpies forces. Paral·lelament, Vilafranca va poder resoldre la sèrie amb el 4 de 9 i el pilar de 7.

Va completar el cartell de la diada la Colla Joves, que va descarregar el 3 de 9 i el 4 de 9, amb dues execucions exigides, juntament amb el 5 de 8. La tripleta que ha de servir a la colla per agafar confiança de cara a reptes superiors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA