Societat

cultura

Festival

Tiurana es transforma en un poble màgic amb el 7è Festival de Contes

Els espais emblemàtics d'aquesta petita localitat de la Noguera ofereixen una matinal per fer volar la imaginació

Tiurana era un petit poble de la Noguera que el 1999 va haver de ser abandonat per quedar-se, per sempre més, sota les aigües d'un nou pantà. Gràcies, però, a la tenacitat dels seus veïns, des del 2007 la nova Tiurana observa des de dalt de la muntanya les aigües de l'embassament de Rialb, el mateix que amaga els seus orígens. Lluny de deixar-la caure en l'oblit, Tiurana vol explicar la seva història.

Per arrodonir la llegenda, el 2010 l'Ajuntament i l'editorial lleidatana París Edicions van fer una aposta per la cultura popular i literària del país. “Volíem omplir de màgia tot el municipi i donar a conèixer la història de conte de Tiurana”, explica Germán París, director del festival i un dels seus impulsors. Diumenge el Festival de Contes de Tiurana celebra la setena edició.

Amb un escenari d'excepció, i amb el rerefons de la història màgica de Tiurana, el festival aplega enguany diferents contacontes, com ara Perot Contacontes, que presentarà els seus Contes sonats, o la Cremallera Teatre, que portarà La maleta màgica a l'ermita de Solés. Amb motiu de l'any Granados, Mosaics Llibres i el Centre de Titelles de Lleida presenten el conte El petit piano a la plaça de l'Alzineras (11 h). Tot seguit, El viatge de l'Adela, a càrrec del grup jove Alcarràs Té Colors.

La cloenda del festival matinal anirà a a càrrec de Ferran Aixalà, de Pastorets Rock i Comics Show, de TV3, que aportarà el seu granet d'humor a l'esdeveniment amb Un món de conte. Serà a la una del migdia, a la plaça de l'Alzinera.

Al llarg del matí hi haurà signatures de llibres com Mr. Paco i les lletres de xocolata, amb German París i Xènia Charles, i parades de llibres infantils amb Mosaics i altres editorials. També destaca el concurs literari Un conte en 200 paraules. Aquest any el festival s'obre dissabte al vespre amb l'espectacle del Festival de la Mediterrània: Entre el tabú i lo sagrat, amb Ferran Martín. Serà a l'espai Vora del Foc i no està recomanat per a menors de 14 anys.

El festival

Dia 21, al matí. Inauguració, dissabte, 20.30 h



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt