Societat

L'incendi de l'Albiol crema 70 hectàrees d'un espai natural

El foc va guanyar força gràcies al vent

Pi blanc i matolls és el que es va cremar a la muntanya de Prades

Els Bombers de la Generalitat van donar per controlat a dos quarts de deu del vespre l'incendi forestal que va cremar gairebé durant tot el dia a l'Albiol (Baix Camp). Els agents rurals van calcular que el foc havia calcinat unes 70 hectàrees, bàsicament de matoll i pi blanc, de les muntanyes de Prades, protegides pel pla d'espais d'interès natural. L'incendi s'hauria originat en el quilòmetre 4 de la carretera TV 7046 cap a 1/4 de 12 del migdia, cosa que va obligar a tallar el pas de vehicles entre els quilòmetres 1 i 9, segons informava el Servei Català de Trànsit.

A la tarda, el cap del foc va avançar cap al pla de Graons, a l'est del punt d'inici, on bufava un fort vent. En aquesta zona hi ha molta roca sense vegetació i força matoll. L'incendi afectava una zona eminentment de muntanya. A prop del foc no hi havia cap nucli de població ni masies aïllades, de manera que els Bombers no van haver d'evacuar ningú; tot i això, van posar un dispositiu preventiu a Bonretorn i al Mas Colomer, a l'est de la zona de l'incendi.

En les tasques d'extinció hi van arribar a treballar 57 dotacions terrestres i 4 helicòpters. De fet, a la nit, els Bombers hi van deixar cinc vehicles de guàrdia i estava previst que aquest matí se n'hi incorporessin 14 més, a banda dels mitjans aeris.

LA XIFRA

57
van ser el màxim
de dotacions que van treballar ahir en les tasques d'extinció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.