Monogràfics

TORREDEMBARRA (Tarragonès)

VI Mostra del Bull

Amb nou format

La Mos­tra del Bull can­via de for­mat i el dinar es con­ver­teix en una degus­tació de tapes acom­pa­nyada d'acti­vi­tats popu­lars. Segons l'alcalde de Tor­re­dem­barra, Daniel Masagué, “la crisi i les ganes d'una festa més atrac­tiva i popu­lar” són les raons que han conduït a aquest canvi. Els assis­tents podran com­pro­var que els cui­ners s'han atre­vit a inno­var la recepta tra­di­ci­o­nal del bull, un plat com­pli­cat per a pala­dars no ave­sats. Així es podran tas­tar tapes de bull amb all i pebre, sam­faina de bull, cro­que­tes de bull i arròs de bull. El ves­sant gas­tronòmic es com­ple­menta amb una treta de gus­sis amb cavall; la xer­rada d'Edu­ard Rovira, secre­tari de la Con­fra­ria de Pes­ca­dors, sobre la pesca de la tonyina a la Torre; show cooking; infla­bles i tallers per a la mai­nada, i hava­ne­res.

Com el porc

Segons Edu­ard Rovira, la tonyina per als pes­ca­dors era com el porc per als page­sos: se n'apro­fi­tava tot. En temps de cap­tu­res, algu­nes parts com l'espi­neta o l'estómac se sala­ven i a l'hivern, quan no es podia sor­tir a la mar, aquests pro­duc­tes es con­su­mien seguint recep­tes humils, com l'espi­neta amb cara­go­lins o el bull.

26 de febrer. Als Jardins de Cal Bofill, d'11.30 a 15 h. Preus: tapa 3 euros + beguda 0,50.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.