Societat

Derbi de qualitat

La Colla Vella i la Colla Joves protagonitzen una interessantíssima diada castellera de Sant Joan a Valls, que es tanca amb un balanç notable amb quatre castells de nou pisos i dues catedrals

Derbi vallenc amb majúscules. La plaça del Blat de Valls va viure un duel notable, que va certificar que les colles vallenques han arribat a les portes de la temporada d'estiu en molt bona forma. Totes dues van plantejar la mateixa actuació, amb dos castells de nou pisos i la catedral, però mentre que la Vella descarregava totes les estructures i ho rematava amb el pilar de sis, a la Joves li va caure el quatre de nou. Sigui com vulgui, el Blat va viure ahir un cos a cos casteller que feia temps que, per Sant Joan, no es palpava.

En un Blat que no estava ple, però amb un públic molt expectant, la Colla Joves va obrir plaça amb un cinc de vuit molt maco, al qual va respondre la Colla Vella amb el primer nou pisos de la diada, un tres de nou que va pujar serè i que s'afegia al que la colla havia descarregat la nit de la revetlla, en l'actuació de Completes. La segona ronda es va iniciar amb la Colla Joves atacant el tres de nou, en una seqüència marcada per l'esforç extraordinari d'un terç que va defensar tot el castell en mala posició.

Els vermells havien carregat el tres de nou feia quinze dies, per tant la primera victòria completa de l'any sobre aquest castell es va celebrar amb eufòria. La Colla Vella no va aixecar el peu de l'accelerador i va marcar distàncies descarregant el seu primer quatre de nou de la campanya present, una construcció que els rosats van haver de defensar amb esforç i concentració.

Ronda decisiva

En la tercera i definitiva ronda del primer derbi vallenc de la temporada, la Joves va anar a buscar la tripleta amb valentia, però va lligar el quatre de nou massa obert i l'estructura només va poder aguantar fins a la carregada.

La Vella, al seu torn, tot i que fins a última hora va mantenir el suspens, la decisió de jugar-se-la amb un tro de campionat (en forma de cinc de nou), finalment va optar per cloure la seva millor sèrie d'aquesta temporada amb el cinc de vuit.

La Vella va presentar ahir una targeta excel·lent, mentre que la Joves, tot i haver estat superada per la seva rival ancestral, també sortia de plaça amb bones sensacions.


La

jornada

VALLS,
PLAÇA DEL BLAT

Colla Vella dels Xiquets de Valls:
3/9f, 4/9f, 5/8, P/6
Colla Jove dels Xiquets de Valls:
5/8, 3/9f, 4/9f(c), 2P/5
Altres actuacions

Dimecres

Nova York

Castellers de Vilafranca:

2/7, 4/8, 5/7, vano de 5

Divendres

Nova York

Castellers de Vilafranca:

2/7, 4/8, 3/8, P/6

Dissabte

Valls

Vella dels Xiquets de Valls: 5/8, 3/9f, 2/8f, P/6

Joves Xiquets de Valls:

3/8, 5/8, 4/8, 2P/5

Reus

Jove Xiquets de Tarragona: 3/8, 2/8f, 4/8a, vano de 5

Xiquets de Reus:

3/8, 4/8, 2/7, vano de 5

Castellers de Lleida:

3/8(c), 2/7, 5/7, 3P/5

Nova York

Castellers de Vilafranca:

4/8, 3/8, P/6

Mataró

Capgrossos de Mataró:

5/7, 2/7, 4/8, 4/7a, vano de 5

Ahir

Vilassar de Mar

Capgrossos de Mataró:

2/8f, id4/9f, id4/9f, 3/8, 4/8, P/5

Castellers de Sants:

3/8, 4/8, 5/7, P/5

Castellers de la Vila de Gràcia:

2/7, 4/8, 7/7, P/5

Tarragona

Jove Xiquets de Tarragona: 5/8, 3/9f(c), 4/8, vano de 5

Xiquets de Tarragona:

3/8, 2/8f, 4/8(c), vano de 5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.