Societat

urbanisme

Llum verd al pla urbanístic que permetrà l'arribada d'Ikea a Tarragona

El ple va aprovar ahir el darrer tràmit del nou POUM, que preveu uns 29.000 habitatges

Diverses inversions depenen de l'entrada en vigor del document

Tretze anys després d'haver iniciat els tràmits, l'Ajuntament de Tarragona va fer ahir el darrer pas per a l'aprovació del nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que, entre altres aspectes, ha de permetre donar via lliure a l'arribada d'Ikea a la ciutat, entre altres inversions a curt termini. El ple va aprovar ahir, amb els vots a favor de tots els grups excepte ICV (que es va abstenir), el text refós de l'aprovació definitiva del document, que a més planifica el creixement de Tarragona amb la creació de 29.000 habitatges.

Així, l'Ajuntament de Tarragona compleix un dels requisits que marca el conveni signat amb Ikea el mes de juny passat, i en què es comprometia a acabar la tramitació del POUM abans de finals d'agost. El tràmit ha arribat un mes tard, tot i que el govern local (PSC) nega que hagi d'afectar els plans de la multinacional sueca, que té previst obrir a Tarragona el 2015. El nou POUM possibilita, així, el desenvolupament del pla parcial 10, a tocar de l'autovia que uneix Reus i Tarragona, al barri de Campclar.

Pendents del govern

El text refós aprovat ahir és fruit del treball dels darrers quinze mesos, durant els quals els tècnics municipals han afegit al POUM els 600 folis de prescripcions fetes per la Comissió d'Urbanisme de Tarragona el mes de juny de l'any passat. Ara, la Generalitat haurà de revisar el text i donar-hi el vistiplau per tal que entri en vigor, tràmit que s'espera abans de finals d'any.

El nou pla urbanístic de Tarragona permetrà “cohesionar” la ciutat territorialment i socialment, segons va explicar el tinent d'alcalde de Territori, Carles Castillo. Es preveuen noves zones d'urbanització a la Vall del Llorito, la Budellera i l'Horta Gran, així com la futura transformació de la façana marítima amb la retirada de les vies del tren i la creació de noves zones d'ús comercial i terciari.

LA XIFRA

13
anys
ha durat la tramitació del nou POUM de Tarragona, que ara encara haurà de confirmar la Generalitat.

LA DATA

12.06.11
Es va signar
el conveni amb Ikea, en el qual s'establia que el POUM s'havia d'aprovar aquest estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.