Societat

Gastronomia

Les estrelles cuinen a Peralada

El restaurant llagosterenc Els Tinars, dirigit per Marc Gascons, va ser dimecres passat el convidat del cicle Tast i Tastets del Casino Peralada

Aquest any participen en el cicle gastronòmic restaurants amb estrelles Michelin

Entre les moltes activitats de caràcter lúdic i cultural que programa el Casino Peralada, destaca des del punt de vista gastronòmic el cicle Tast i Tastets, que convida regularment diferents restaurants perquè ofereixin un tast de la seva cuina a les instal·lacions del casino. Aquest any Tast i Tastets està dedicat a restaurants gironins i nord-catalans amb estrelles Michelin.

Des del març passat, cada mes hi han participat respectivament, excepte a l'agost, els restaurants La Llar, de Roses; Miramar, de Llançà; Les Cols, d'Olot; Massana, de Girona; La Balette, de Cotlliure; Pascal Borrell, de Maurí, i Els Tinars, de Llagostera. El 7 de novembre vinent hi haurà Mas Pau, d'Avinyonet de Puigventós.

Dimecres passat, el xef d'Els Tinars, Marc Gascons, va portar a Peralada l'essència d'aquest restaurant familiar centenari, que ofereix tant cuina tradicional com d'autor. Gascons, millor cuiner català jove del 2012, va crear un menú “a cavall entre la temporada d'estiu i la de tardor”, amb una premissa: “No emmascarar el producte.” Els tres plats principals van ser uns raviolis de patata i gamba amb suc de rostit, cansalada i vinagreta de fruits secs; petit suquet de peix de roca i llamàntol, nyoquis melosos i picada, i capó a la “Royale” amb els seus menuts, bolets i tripa de bacallà. Per acabar, Gascons va intercanviar impressions, taula per taula, amb els comensals, visiblement satisfets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Agrupació de Serveis d’Aigua de Catalunya demana no repetir els errors del passat

barcelona

S’aprofita aigua sobrant de neteja per reomplir una bassa d’extinció d’incendis

Castellví de Rosanes
SOCIETAT

Un musical de l’alumnat de l’escola Àgora al Teatre Municipal de Girona

girona
GIRONA

La UdG premia onze treballs de recerca d’alumnes de batxillerat

GIRONA

La Copa Amèrica accelera l’arribada dels Mossos al Port

Barcelona

La proposta de zonificació escolar s’enllestirà el juliol

Terrassa

Detingut un noi de 18 anys per intent d’homicidi per una baralla del març a La Rasa

Terrassa
canvi climàtic

L’Índia tanca les escoles de diversos estats per una onada de calor extrema

barcelona

Llum verd als tràmits per ampliar la comissaria dels Mossos de Sant Martí

Barcelona