Societat

Gastronomia

Les estrelles cuinen a Peralada

El restaurant llagosterenc Els Tinars, dirigit per Marc Gascons, va ser dimecres passat el convidat del cicle Tast i Tastets del Casino Peralada

Aquest any participen en el cicle gastronòmic restaurants amb estrelles Michelin

Entre les mol­tes acti­vi­tats de caràcter lúdic i cul­tu­ral que pro­grama el Casino Pera­lada, des­taca des del punt de vista gas­tronòmic el cicle Tast i Tas­tets, que con­vida regu­lar­ment dife­rents res­tau­rants perquè ofe­rei­xin un tast de la seva cuina a les ins­tal·laci­ons del casino. Aquest any Tast i Tas­tets està dedi­cat a res­tau­rants giro­nins i nord-cata­lans amb estre­lles Mic­he­lin.

Des del març pas­sat, cada mes hi han par­ti­ci­pat res­pec­ti­va­ment, excepte a l'agost, els res­tau­rants La Llar, de Roses; Mira­mar, de Llançà; Les Cols, d'Olot; Mas­sana, de Girona; La Balette, de Cot­lliure; Pas­cal Bor­rell, de Maurí, i Els Tinars, de Lla­gos­tera. El 7 de novem­bre vinent hi haurà Mas Pau, d'Avi­nyo­net de Puig­ventós.

Dime­cres pas­sat, el xef d'Els Tinars, Marc Gas­cons, va por­tar a Pera­lada l'essència d'aquest res­tau­rant fami­liar cen­te­nari, que ofe­reix tant cuina tra­di­ci­o­nal com d'autor. Gas­cons, millor cui­ner català jove del 2012, va crear un menú “a cavall entre la tem­po­rada d'estiu i la de tar­dor”, amb una pre­missa: “No emmas­ca­rar el pro­ducte.” Els tres plats prin­ci­pals van ser uns ravi­o­lis de patata i gamba amb suc de ros­tit, can­sa­lada i vina­greta de fruits secs; petit suquet de peix de roca i llamàntol, nyo­quis melo­sos i picada, i capó a la “Royale” amb els seus menuts, bolets i tripa de bacallà. Per aca­bar, Gas­cons va inter­can­viar impres­si­ons, taula per taula, amb els comen­sals, visi­ble­ment satis­fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.