Educació

Rosa Serrano féu la lliçó inaugural de l'EPA de Torrent

Va encoratjar els presents a llegir i a viure amb la lectura les històries més inversemblants

Per segon any consecutiu, el Centre de Formació de Persones Adultes de Torrent, ha oberto oficialment el curs escolar i les activitats d'Aula Oberta, amb un acte en què va participar l'escriptora, pedagoga i editora Rosa Serrano.

La sala d'actes de l'Ajuntament de Torrent, va estar el contenidor d'aquest acte on va participar un nodridíssim grup d'alumnes i el conjunt del professorat per tal d'obrir oficialment un curs acadèmic en què s'hi dóna a més de 1.600 alumnes distribuïts en més de 80 cursos diferents.

L'acte d'obertura té lloc des que el centre va complir el seu 25è aniversari i esdevé el tret de sortida de la programació d'Aula Oberta que abraça activitats ben diverses que ocupen tot el calendari escolar mitjançant propostes culturals, lúdiques, festives i de recuperació de tradicions.

La professora Rosa Serrano va saber transmetre a l'auditori el gaudi per la lectura i la seua intervenció va estar farcida de bones anècdotes fruit de la seua experiència vital com a mestra, fundadora de l'escola Gavina, directora de l'editorial Tàndem i component del Consell Valencià de Cultura en moments de major efervescència.

Una escola nova

Pere Rossell

El Centre de Formació de Persones Adultes de Torrent necessita de noves instal·lacions i això no és un descobriment de fa quatre dies, sinó que des de fa anys que aquesta reivindicació plana pel sentiment dels més de 1.600 alumnes d'enguany i dels més de 26.000 que han passat al llar dels 27 anys de la seua història.

El centre de referència, s'hi troba als locals d'una antiga escoleta de Primària situat a la placeta de Sant Pasqual de Torrent, on disposa de nou aules minúscules per acollir la gran allau de persones matriculades cada any. Un centre aquest, que ha hagut d'incorporar uns baixos comercials a l'altra punta de la ciutat i afegir uns locals annexes de la finca del costat.

Ara fa dos anys que l'associació d'alumnes va visitar l'alcaldessa de la vila, aleshores la que ara és la consellera d'educació i aquesta els hi va prometre fer força davant la conselleria perquè es poguera trobar una solució. Aquesta és l'hora que Maria José Català és consellera des de fa onze mesos i res no s'ha sabut d'aquella proposta inicial de construcció d'un nou centre al solar del que fos la caserna de la Guàrdia Civil, ara convertit en un aparcament.

La sessió darrera del Consell Escolar del Centre ha aprovat la sol·licitud d'una nova entrevista amb la consellera i amb l'alcaldessa, per tal de recordar-les la situació d'aquest centre que no disposa de sistema d'evacuació alternatiu en cas d'incendi i que no reuneix les condicions mínimes necessàries per poder desenvolupar un ensenyament de qualitat, llevat del que el claustre de professors és capaç d'oferir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.