Urbanisme

L’hotel Rec de Palau vol salvar la piscina com a bassa antiincendis a Cadaqués

Una sentència del jutjat contenciós mana enderrocar-la, però n’esgrimeixen una altra de penal que veu els límits difusos

Acaten la primera, però criden el consistori al diàleg

El serial judicial per la piscina amb “subministrament a una xarxa hidrant” de l’hotel Rec de Palau de Cadaqués es va saldar amb sentències d’enderroc de l’obra, considerada il·legal pel jutjat contenciós de Girona i la sala del TSJC, i la desestimació de responsabilitats penals dels jutjats de Figueres i l’Audiència de Girona, en què, segons la propietat, es constata que la delimitació entre les tres finques afectades no queda ben detallada en el pla director del sistema costaner, i dins del pla general urbanístic vigent al municipi, actualment en revisió. És per això que la propietat ha sol·licitat llicència d’enderroc de la piscina al consistori, com a gest per rebaixar la tensió després d’anys de litigis. Però també reclamen, alhora, diàleg al consistori perquè la piscina continua funcionant com a sistema per extingir incendis al límit amb el Parc Natural del Cap de Creus.

Després d’anys de disputes als jutjats, que han afectat diversos governs, funcionaris i tècnics municipals, l’actual alcaldessa, Pia Seriñana, valorava ahir el canvi de tarannà de la propietat, que, després d’haver presentat diverses denúncies penals contra el consistori i haver-se negat a desmantellar la piscina-bassa contra incendis –amb un permís judicial d’execució subsidiària concedit pel consistori–, ha presentat voluntàriament un projecte d’enderroc i restauració que a més del registre municipal ha tramès igualment al jutjat, per recuperar l’estructura de terrasses de pedra seca.

En aquest clima de distensió, l’empresa fa “una crida a la corporació municipal per obrir el diàleg que mai no hi ha hagut i intentar trobar una solució” per mantenir piscina i hidrants, davant el procés obert per dissenyar el nou pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Cadaqués, en què reivindicaran la legalitat de la instal·lació, i recorden que “no hi ha cap xarxa d’hidrants pública” en els terrenys que limiten amb el parc natural, on recentment van apagar un foc que cremava en una finca limítrof amb aigua de la piscina.

LA DATA

26.09.16
Fa gairebé sis anys
que el TSJC va confirmar l’ordre d’enderroc de la piscina, encara no executada.

Difícil encaix amb les normes més restrictives

L’alcaldessa, Pia Seriñana, admet que la redacció del nou POUM, del qual tot just s’ha presentat l’avanç, obre la porta a reunions amb propietaris i debats, però no obvia que la concepció de l’actual pla director de sòls no sostenibles de la Costa Brava és més restrictiva, i “tendeix a retallar”. Sosté que encara que puguin dialogar, entre la sentència del jutjat contenciós, que ordena enderrocar, i la penal, que hi posa peròs però no és competent, impera la primera. I, per tant, el camp en què s’hauria de dirimir el litigi seria el contenciós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona