Urbanisme

Fontanals de Cerdanya

Denuncien una obra il·legal del germà de l’alcalde de Bolvir

La plataforma SOS Pirineu ha denunciat públicament les presumptes irregularitats en la construcció d’un xalet a Queixans (Fontanals de Cerdanya) per part de Xavier Chia, germà de l’alcalde de Bolvir i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Isidre Chia, amb la presumpta complicitat de l’alcalde del municipi, Ramon Chia, que és el seu pare. Segons SOS Pirineu, el xalet i una piscina s’han construït en un terreny qualificat com a sòl rústic i a partir d’una llicència d’obres que només autoritzava l’arranjament d’un cobert agrícola de 133 metres quadrats i, a més, es tracta d’una zona inundable, que incompleix la normativa de l’Agència Catalana de l’Aigua. Inicialment, havia de ser un centre d’activitats cinegètiques i, de fet, acull una gossera particular, destinada en un primer moment a gossos de caça.

Aquesta actuació, iniciada al final de 2017, és a l’Oficina Antifrau de Catalunya i fins i tot ha fet víctimes polítiques, amb la dimissió del primer tinent d’alcalde de Fontanals, Miquel Adam, en descord amb aquesta ampliació. L’alcalde s’hauria apartat de tot el procediment des del primer moment per evitar un conflicte d’interessos evident.

A més, el Servei de Protecció de la Legalitat Urbanística ja havia demanat a l’Ajuntament de Fontanals que fes restaurar la legalitat vigent, cosa que es traduïa en l’enderroc del xalet, que fa 180 metres quadrats, i de la piscina.

Xavier Chia ja es va comprometre a complir aquest requeriment, però SOS Pirineu denuncia que el xalet encara no s’ha enderrocat i que la piscina, que els propietaris van dir que reconvertirien en un dipòsit d’aigua subterrani, només està tapada amb una lona.

A més, l’entitat remarca que, a canvi de beneficis, Chia ha rebaixat una sanció inicial de 150.000 euros per una infracció urbanística a només 600 euros. SOS Pirineu hi ha afegit que les obres declarades il·legals estan inscrites al registre de la propietat.

LA XIFRA

180
metres quadrats
ocupa el xalet que ha construït el germà de l’alcalde de Bolvir, i el cobert en feia 133.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni