Urbanisme

BESCANÓ

Veïns de Montfullà alerten d’obres il·legals en una parcel·la i altres dèficits a Bescanó

La junta de l’associació de veïns de Montfullà ha acordat denunciar la situació que viu la urbanització Parc Urbanitzat, i especialment les obres d’una casa unifamiliar aïllada a la parcel·la 104, on sostenen que s’estan fent moviments de terres “amb una alçada que supera els 6 metres, amb incorporació també de més terres que han vingut de l’exterior de la parcel·la amb talls de rajols, ceràmica, roques” i d’altres. El POUM, recorden, impedeix excedir una cota superior al metre per sobre o el metre i mig per sota de la cota del límit. I que ja s’ha formigonat la llosa de l’edificació, amb una cota discutida.

L’alcalde, Xavier Vinyoles, defensa que “s’ha advertit els promotors i han al·legat que es tracta d’una acumulació provisional durant l’execució de les obres”, per a l’accés de maquinària. “S’han compromès a restituir-ho i si no ho fan, hi ha eines per intervenir-hi”, rebla.

Vinyoles diu que els tècnics municipals controlaran l’obra. Però l’associació veïnal alerta que els desmunts i reompliments poden provocar inundacions, com les de la setmana passada. L’alcalde diu que van caure uns 30 litres per metre quadrat “en 10 minuts, i això cap xarxa ho engoleix”.Des de l’associació de veïns, també es queixen d’altres dèficits com ara enllumenat, neteja d’embornals, podes, el reasfaltatge i repintat de passos de vianants la millora de seguretat en l’encreuament d’accés a la carretera N-141. I recorden que l’alcalde ja tenia constància de diversos dels problemes a la tardor de l’any passat. Vinyoles sosté que la franja antiincendis s’ha completat a temps, que aviat posaran dos “radars pedagògics” a banda i banda de l’accés, “un cop rebuts els permisos de carreteres”, i que el personal de neteja actua, però que les pluges de les darreres setmanes han complicat els dispositius habituals. També afegeix que està previst repintar passos de vianants a la urbanització i el poble arran d’un contracte adjudicat recentment.

La llosa formigonada

de l’edificació, a Montfullà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE
societat

La Creu Roja va atendre unes 400.000 persones a Catalunya el 2023

Barcelona
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona