Urbanisme

Ripoll

Més zona taronja, pas previ a la millora del trànsit al centre

L’Ajuntament de Ripoll i la policia local estudien la petició dels veïns i els comerciants del centre de la vila de diverses mesures per regular el trànsit en aquesta àrea per la problemàtica causada, en l’actualitat, per l’increment de turismes, vehicles de càrrega i descàrrega i els dels residents locals. Amb l’objectiu de millorar la circulació i fomentar un entorn més sostenible, l’Ajuntament ha potenciat l’estacionament a la zona taronja que envolta el nucli antic de la vila, ara infrautilitzada. S’ha de recordar que aquesta zona té una tarifa atractiva per a aquestes àrees d’aparcament, amb un cost de només 20 cèntims d’euro per 80 minuts d’estacionament, amb la primera hora gratuïta.

L’Ajuntament ha mantingut sessions de treball amb l’associació Ripoll Comerç i la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès i aviat durà a terme reunions amb tècnics d’una empresa de serveis d’estacionament per explorar altres propostes i solucions innovadores que puguin contribuir a l’èxit de la iniciativa. L’objectiu és fer una prova pilot de tres mesos, com ja s’ha comunicat als comerciants, per avaluar l’eficàcia de les mesures que es duguin a terme. Fonts del consistori han explicat que aquestes accions formen part del compromís per evolucionar cap a un model urbà del segle XXI, seguint l’exemple de moltes ciutats europees. “Reduir el trànsit rodat al centre, minimitzar la contaminació i posar el vianant al centre de l’experiència urbana són els objectius fonamentals d’aquesta regulació, que es considera imperativa per avançar cap a un Ripoll més sostenible i habitable tant per als vilatans com per als visitants”, han indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona