Urbanisme

Urbanisme

Igualada remodelarà el mercat municipal l’any 2025

El consistori preveu refer el projecte per reduir més de la meitat el cost

Es passa de 12 a cinc milions que assumirà la Diputació de Barcelona

Les obres de la remodelació del mercat d’Igualada començaran el 2025 i s’allargaran durant dos anys. L’alcalde, Marc Castells, ha explicat aquest dimecres que el projecte del nou mercat es refarà perquè no tingui un cost “tan gran” per als paradistes. En aquesta línia, es preveu que amb el nou projecte hagin de pagar un 50% menys per les noves concessions. Així, inicialment es preveia que la reforma pugés fins als 12 milions, però finalment costarà 5 milions, que assumirà la Diputació de Barcelona, segons l’ACN. L’abaratiment del cost es deu, principalment, al fet que el projecte inicial preveia una modificació de l’estructura de l’edifici per la reforma de la zona d’aparcament i perquè s’havia de muntar un mercat provisional a l’exterior mentre duressin les obres, cosa que ara no passarà. L’alcalde ha assegurat que en una reunió amb els paradistes els van traslladar que el projecte no tingués un cost tant elevat per a ells. “No tenia cap sentit que l’Ajuntament fes un gran equipament i que després els paradistes diguessin que no hi podrien comptar”, ha apuntat.

Castells ha explicat que, gràcies a l’acord de governabilitat que va signar Junts per Igualada amb el PSC a la Diputació de Barcelona, obtindran una subvenció de 5 milions per poder fer realitat el projecte de reforma del mercat municipal.Les obres se centraran principalment en la planta baixa, que és la que actualment acull totes les parades del mercat. El calendari previst és que el projecte bàsic de reforma estigui enllestit a finals d’aquest estiu i, per tant, que abans d’acabar el 2024 es pugui aprovar el projecte executiu i constructiu. Castells ha explicat que les obres duraran uns dos anys i, per tant, la idea és que a finals del 2026 es pugui inaugurar el nou mercat. També ha avançat que portaran al proper ple una proposta perquè es pugui prorrogar l’actual concessió als paradistes fins que acabin les obres, a finals del 2026.

Dos dels grups de l’oposició, ERC i Poble Actiu-CUP, han criticat que el govern de Junts per Igualada no dugui a terme el projecte de mercat municipal que portava al seu programa electoral i que “s’hagi gastat més de 200.000 euros en estudis, projectes, maquetes i propaganda”. L’alcalde s’ha mostrat crític: “Tinc la sensació que els grups de l’oposició confonen la seva feina que és fiscalitzar amb la de boicotejar i sembrar el dubte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona