Urbanisme

URBANISME

L’Ajuntament d’Esplugues ordena el desallotjament immediat de l’edifici ‘El Barco’ pel seu “estat de ruïna”

Els danys estructurals fan inviable que s’hi pugui viure i el consistori ja havia advertit que està construït en una zona verda

Hi viuen 38 famílies en règim de lloguer

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha anunciat aquest dilluns el desallotjament immediat del bloc de pisos conegut com ‘El Barco’ després de conèixer el resultat de l’informe tècnic que apunta “danys estructurals” en l’edifici. La decisió ha estat comunicada a les 38 famílies que hi viuen en règim de lloguer i s’ha posat en marxa un protocol de desallotjament que inclou el suport i l’atenció als afectats. També s’ha activitat el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). En el comunicat que ha fet públic el consistori s’informa que les prioritats són “la seguretat de les persones i trobar solucions adaptades a cada cas de la forma més ràpida possible”. En aquest sentit, els reallotjaments prioritzaran també els casos de famílies més vulnerables, especialment aquelles amb menors a càrrec. Per això, a qui no tingui alternativa habitacional se li ofereix un allotjament puntual durant les primeres 48 hores, mentre en col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Habitatge se cerquen solucions adaptades a cada cas. També s’ha posat a disposició dels veïns assessorament laboral, jurídic, educatiu i social.

L’Ajuntament, segons indica l’escrit, es va veure obligat a expropiar de forma forçosa l’edifici a l’anterior propietari, perquè el bloc, construït en els anys vuitanta, es troba en el Parc dels Torrents, en uns terrenys qualificats de zona verda segons el Pla General Metropolità (PGM) del 1976. Des del consistori, que n’és el titular des de fa menys d’un any, s’apunta que “a la ruïna urbanística, per trobar-se ubicat en zona verda, ara s’afegeix la ruïna immediata per l’actual estat de deteriorament de l’edifici”.

A les set del vespre els Mossos han desplegat un cordó policial per evitar que els veïns del bloc de pisos afectat poguessin accedir als habitatges. La presència policial ha generat alguns moments de tensió entre els agents i la gent que s’esperava fora de l’edifici. Segons el mitjà Esplugues digital, malgrat el compromís de l’Ajuntament de traslladar les famílies i d’assistència psicològica i social, més de la meitat dels veïns que havien de ser desnonats no volien abandonar casa seva segons havien informat ells mateixos a través de les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona