Urbanisme

LLANÇÀ

Protesta durant el ple municipal contra la urbanització de la pineda de la Farella

L’associació ecologista Iaeden-Salvem l’Empordà va celebrar ahir, a l’Ajuntament de Llançà, un acte de protesta contra l’aprovació del Pla de Millora Urbana que permetrà el desenvolupament urbanístic de la pineda de la Farella. L’entitat alerta que aquesta és “l’última pineda” arran de mar que queda en tot el nucli urbà del municipi. Afirma, a més, que aquest espai té un “enorme valor simbòlic” perquè hi ha dues construccions que el consistori ha proposat de catalogar com a Bé Cultural d’Interès Local.

L’acte va tenir lloc coincidint amb l’aprovació del PMU en el ple municipal, que va comptar amb sis vots a favor (Junts i PSC) i 5 en contra (ERC i Alternativa per Llançà). L’associació alerta que si es tala “bona part” de la pineda”, tota la primera línia de mar de Llançà tindrà un paisatge homogeni “caracteritzat pel ciment”. Per aquest motiu, presentarà unes noves al·legacions en contra de l’execució del PMU i iniciarà una campanya per oposar-se als plans que “pretenen destruir” la Farella.

Paral·lelament, com explica en un comunicat, Iaeden-Salvem l’Empordà va presentar una instància al consistori per denunciar la situació en què es troba el planejament municipal de Llançà, i insta a la seva “revisió” i a la “suspensió” de tot el planejament derivat pendent de desenvolupar.

L’associació recorda que Pla General d’Ordenació Urbana de Llançà (PGOU) va ser aprovat el 2002, però assegura que es tracta d’una còpia “gairebé sencera” de l’anterior, que es va fer el 1982. Per aquest motiu, considera que tant la legislació actual com les necessitats actuals fan necessari un nou POUM adaptat a la normativa per poder gestionar el territori “de manera actualitzada”. “És l’única manera que Llançà tingui un desenvolupament sostenible, que ni es contempla en el planejament actual”, s’assegura en el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins