Urbanisme

Olot

Rehabiliten l’accés principal al parc Nou i a la torre Castanys

El parc Nou d’Olot és l’espai verd més emblemàtic de la ciutat i un dels elements més característics és la seva entrada des dels jardinets de l’avinguda de Santa Coloma de Farners. Ara, en el marc d’una nova fase de rehabilitació del parc, l’Ajuntament ha iniciat les obres de millora d’aquest accés, que és un dels dos principals –l’altre és a l’avinguda Cuba i el connecta amb la plaça Amèrica.

Els treballs se centren en la millora del camí d’accés des de la porta fins a la torre Castanys, un edifici catalogat de l’interior. En concret, s’hi està arreglant el paviment tou, on sobresurten les arrels dels arbres propers. Així mateix, s’hi estan adequant els camins i també els de la roureda monumental i els de la col·lecció de vegetació autòctona de la Garrotxa. A més, es col·locaran quatre bancs nous i cinc papereres noves al camí d’accés a la torre i, finalment, es restaurarà la porta metàl·lica monumental d’accés al parc abans esmentada i part de la tanca perimetral.

Aquesta actuació al parc Nou també inclou la instal·lació d’unes noves llums als fanals de tecnologia led per generar menys consum i menys contaminació lumínica. Es conservaran, però, les més antigues pel seu alt valor històric i es repintaran i s’adequaran a la nova tecnologia de les llums. A més, s’està instal·lant un sistema de reg de degoteig, cosa que és rellevant en el marc de l’actual situació de sequera i de canvi climàtic, perquè es tracta d’un espai verd de diverses hectàrees.

Nova vegetació

La vegetació és un altre dels aspectes sobre els quals s’actua. En concret, s’estan retirant els arbustos morts, sobretot els afectats per la papallona del boix, i se substituiran per vegetació nova. A més, un cop acabada aquesta intervenció sobre el verd del parc, es col·locaran marcs de protecció del bosc –uns límits metàl·lics d’acer amb forats per al pas de les plantes enfiladisses– que permetran delimitar la zona d’accés per a la ciutadania i protegir la zona boscosa, que és d’un alt valor paisatgístic i ecològic.

Aquesta nova fase del projecte de millora del parc Nou d’Olot segueix les recomanacions de l’informe sobre l’arbrat de la ciutat, que inclou també la valoració del risc de l’arbreda monumental. S’emmarca en el projecte La Garrotxa soft & smart county. Destinació turística sostenible i intel·ligent, que impulsa el Consell Comarcal de la Garrotxa en col·laboració amb vuit ajuntaments i que és cofinançat pels Fons Next Generation EU, dins del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions. Un altre pas endavant, doncs, per a la millora d’un espai d’un alt valor històric, biològic, paisatgístic i social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Nova detenció d’una dona per la mort violenta d’un home

barcelona

Comencen les restriccions d’accés al Cap de Creus des de Roses

ROSES

Els 40 anys de l’EOI de Girona: del VHS a la semipresencialitat

Girona
Joan Torra
Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP)

“Nosaltres pensem Déu des de la societat catalana, un goig i un repte”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

‘¿Qué pone en tu DNI?’

Estat espanyol

Les monges de Belorado ratifiquen la sortida de l’església

Barcelona
Trànsit

21 km de cua a l’AP-7 entre Llinars i Santa Perpètua en l’operació sortida

Aràbia Saudita

La calor extrema provoca més d’un miler de morts en la peregrinació a la Meca

Barcelona
economia

L’Audiència Nacional investiga si Naturgy va alterar els preus durant pandèmia

barcelona