Urbanisme

URBANISME

Pineda desencalla el pàrquing subterrani de la biblioteca tretze anys després

El govern de Pineda de Mar, del PSC i el PP, ha anunciat l’inici de les obres d’adequació del pàrquing sota l’Auditori i la biblioteca Serra i Moret, al carrer Progrés. L’actuació, amb un pressupost de prop de 170.000 euros i una durada prevista de tres mesos han de resoldre els problemes d’accés a l’espai i que l’han condicionat des de la seva construcció. Es tracta, segons el comunicat de l’Ajuntament, de posar al dia les instal·lacions adaptant-se a les noves normatives “i que permetran la obertura de noves places d’aparcament en règim de pupil·latge”. En concret, es posaran a disposició de la ciutadania amb un lloguer mensual que des de l’empresa municipal Via Punt, gestora de la mobilitat urbana del municipi, es mourà al voltant dels seixanta euros. Un cop finalitzades les obres, les proves de seguretat i els tràmits administratius a la tardor, els interessats podran fer les sol·licituds corresponents per accedir a les places.

No és aquesta la primera vegada que es vol trobar una sortida als aparcaments de sota la biblioteca que no han funcionat des que es va acabar l’equipament, el març del 2011. Un cop acabat l’equipament es va decidir fer-ne una concessió a 50 anys que no va prosperar. L’abril del 2013 el govern socialista va decidir rebaixar el límit de la concessió a 15 anys i va establir el preu en 7.200 euros de mitjana per plaça. Segons els seus càlculs, en cas de col·locar totes les places comportarien uns guanys de 350.000 euros per a les arques municipals. Sis mesos després, cap de les places s’havia venut i l’oposició en bloc va retreure al govern que hagués tirat endavant la proposta en una situació econòmica tan difícil com la que es vivia llavors.

Les obres de condicionament del pàrquing no afectaran la mobilitat de la zona perquè, segons informen des del consistori, no faran necessari el tall de carrers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia