Urbanisme

equipaments

Fan obres a l’Espai 30 de la Sagrera per valor de 2,4 milions

L’Ajuntament de Barcelona invertirà més de 2,4 milions d’euros en la millora de l’Espai 30 de la Nau Ivanow, al barri de la Sagrera. Segons ha anunciat el consistori, l’actuació permetrà actualitzar l’equipament a la normativa vigent i millorar aspectes com la funcionalitat i les prestacions energètiques. Les obres han començat aquesta setmana i s’allarguin durant un any. El conjunt edificat està format per tres naus adossades industrials que formen part de l’antic conjunt de la Nau Ivanow. La parcel·la on se situa l’equipament té una forma trapezoidal, i una superfície aproximada de 1.178 m². L’edificació, als números 28-30 del carrer d’Hondures, deixa tres àmbits exteriors, un dels quals queda protegit per una tanca.

Les naus Guillot, Abaco i Ion fan 11,2 metres d’amplada per 29 de llargada cadascuna, d’una sola alçada principal amb altells intermedis totes elles. Actualment, aquest equipament és gestionat per entitats del barri dedicades a l’associacionisme cultural i social, amb l’objectiu d’enriquir la vida associativa i col·lectiva del territori. Durant el temps de la intervenció, de forma temporal, aquestes entitats i serveis que tenen la seu a l’Espai 30 es traslladaran a altres equipaments del barri.

Les naus de l’Espai 30 van ser construïdes a principis del 1910. La primera de les tres naus fou l’antiga fàbrica de pintures Ivano. Posteriorment, i fins al 2008 va estar ocupada per l’empresa Construccions Metàl·liques Guillot. La segona nau era l’antic dipòsit dels olis d’oliva Abaco, i la tercera, Ion, estava dedicada a manufactures diverses. La regidora del districte, Marta Villanueva, destaca que l’obra permetrà preservar la “memòria històrica del barri”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia