Urbanisme

Urbanisme

Gràcia guanyarà una nova plaça a les Casetes d’Encarnació

La proposta guanyadora per elaborar el projecte d’habitatge públic dotacional i d’urbanització a les antigues Casetes d’Encarnació, a la cantonada d’aquest carrer amb Manrique de Lara, a la Vila de Gràcia, preveu una nova plaça pública al voltant de l’alzina bicentenària.

La nova plaça oberta permetrà establir un nou itinerari de pas del carrer de Montmany al carrer de Manrique de Lara, amb l’alzina guanyant centralitat i visibilitat, sense els murs actuals de les antigues casetes que a dia d’avui tanquen l’actual jardí de l’Alzina.

La configuració de tot l’àmbit dibuixa aquesta nova plaça com una peça rectangular que pel costat llarg donarà a Manrique de Lara i, pel costat curt, a Encarnació. Serà una plaça tova amb l’objectiu que el 100% del paviment sigui drenant. La proposta manté també la resta d’arbres existents i alhora planteja la plantació d’espècies autòctones amb demanda hídrica nul·la.

La proposta, amb el lema “La plaça del Quercus” va a càrrec de la UTE d’arquitectes IMAHB Encarnació. El nou edifici estarà alineat a la façana actual que el concurs ja preveia que s’hauria de conservar. El nou immoble, de quinze habitatges dotacionals i un casal de gent gran als baixos, tindrà una alçada de planta baixa i tres pisos.

La primera tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha posat aquest divendres en valor l’obertura al barri de les Casetes d’Encarnació: “Amb aquest concurs d’arquitectura donem resposta a dues necessitats, la de protegir i fer perdurar el patrimoni natural i arquitectònic de Gràcia, amb l’alzina i la façana de les casetes, i la de fer aquest patrimoni accessible, amb una nova plaça i un nou equipament”. La també regidora de Gràcia ha assenyalat també que “és clau poder guanyar habitatge públic en un entorn tan dens i consolidat com és la Vila, on cal aprofitar tota opció per ampliar el parc públic”.

Amb la resolució del concurs, s’obre ara el termini per a la redacció del projecte bàsic i del projecte executiu, la tramitació urbanística d’un nou planejament derivat que s’adeqüi a la configuració que planteja la proposta guanyadora i la posterior licitació de les obres. El projecte executiu definirà la inversió necessària la construcció dels habitatges i la previsió és que els treballs puguin començar a finals de mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia