Urbanisme

Urbanisme

Pas endavant per dinamitzar l’Eix Macià de Sabadell

L’ Ajuntament de Sabadell posa fil a l’agulla al projecte de “rellançar” l’Eix Macià, part del llegat urbanístic de l’alcalde Antoni Farrés a la ciutat i que concentra diferents espais comercials i hotels, els jutjats i el parc Catalunya, amb l’aprovació inicial del projecte de millora del carril bici i l’enjardinament situats entre l’avinguda de Paraires i la plaça de la Concòrdia amb un pressupost de 312.000 euros. L’objectiu és afavorir la mobilitat a la zona i reforçar la presència del verd a l’entorn de l’eix. La previsió, però, del consistori és invertir fins a 12 milions d’euros per dinamitzar l’espai, i a la qual se sumaran altres de públiques i privades. Per tal de millorar la mobilitat, es renovarà el paviment del carril bici amb un sistema antilliscant, que quedarà segellat amb materials que garanteixin més durabilitat i seguretat per als usuaris. Per millorar la visibilitat, també es preveu pintar la senyalització del carril. A més, s’instal·laran dos passos elevats en les cruïlles de la rambla central amb el carrer de Gambús i el passatge de Lluís Mimó per afavorir la seguretat dels vianants.

Pel que fa a la millora de l’enjardinament, es preveu la renovació de les jardineres de la vorera oest de l’avinguda de Francesc Macià situats entre la plaça de la Concòrdia i l’avinguda de Paraires.

El projecte Rellancem l’Eix inclou millores en l’espai públic i la mobilitat, així com l’impuls comercial de la zona i la instal·lació de nous equipaments com ara la futura Escola de Música i Conservatori Professional i espai per a entitats, pressupostat en 8,7 milions. A banda, es preveu l’ampliació dels jutjats i una nova residència d’estudiants privada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia