maresme
Baron: “L'edifici del Rengle ha amortitzat la meitat del que va costar”
El president del grup municipal del PSC de Mataró denuncia “l'engany” del govern local a qui acusa d'allargar el deute “per interessos polítics”
Defensa la viabilitat de l'immoble amb una ocupació del 70%
“En els tres anys de funcionament del Rengle s'han venut espais per valor de 10,3 milions d'euros, la meitat del què va costar construir aquest edific de negocis”. Amb els números a la mà, el president del grup municipal del PSC de Mataró, Joan Antoni Baron, ha defensat la viabilitat d'un immoble que ha estat en el punt de mira de les crítiques i que el govern local de CiU ha culpat en més d'una ocasió de bona part del deute que arrossega el consistori. Baron, però, ha anat més enllà i ha denunciat “l'engany reiterat a què ha sotmès l'alcalde a la ciutadania amb aquest afer”. “Amb aquesta 10,3 milions que s'han obtingut s'hagués pogut pagar la meitat del deute amb Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) s'hagués pogut negociar amb més facilitat els préstecs amb les entitats financeres”, assenyala i afegeix que a aquesta quantitat cal afegir-hi 350.000 euros corresponents a lloguers dels espais “i altres quantitats que encara no sabem i que hem demanat en concepte dels tributs municipals que paguen les empreses que hi treballen”. El Rengle, ha recordat Joan Antoni Baron, té ara un 70% d'ocupació. Pel líder socialista, l'actitud “catastrofista” de Joan Mora amb el deute del Rengle “no s'adiu amb la realitat i, a més, perjudica no tan sols la imatge de la ciutat, sinó que ha provocat que empreses que volien instal·lar-se a l'edifici es fessin enrere i que les entitats bancàries no volguessin donar crèdit a Mataró”.
“Volem saber per què no es van utilitzar els diners obtinguts per pagar a l'empresa constructora, però nosaltres creiem que s'ha fet per interessos polítics i per desgastar l'anterior govern”, ha defensat. En aquest sentit, des de les files socialistes es defensa “ara més que mai” la necessitat de construir l'edifici i es justifica l'increment en el preu inicial de 15 a 21 milions “tant pels sanejament del subsol com per les demandes de les empreses que s'hi volien instal·lar”. El PSC assegura que “es va ser transparent i es va informar puntualment de l'encariment” i manté que un 70% d'ocupació “evidencia que les coses es van fer bé”.
Joan Antoni Baron ha reconegut que no s'ha informat abans per evitar interferir en les negociacions amb FCC i que el seu grup va donar suport al conveni “per resoldre una situació que s'havia enquistat”. Tot i això, anuncia que “davant l'evidència que el govern anteposa els seus rèdits electorals als interessos i al futur de la ciutat, a partir d'ara només donarem suport a les iniciatives que representin una millora per a la ciutat”.