Societat

El risc d'allaus obliga a tallar dues carreteres al Pirineu de Lleida

Calen cadenes per circular en una desena de vies més de muntanya

La nevada ha minvat considerablement en les últimes hores, tot i que encara pot seguir caient all llarg de la jornada

La neu que ha caigut els últims dos dies al Pirineu de Lleida i el risc d'allaus que comporta obliga aquest dimecres al matí a mantenir tallades dues carreteres. Es tracta de la C-28, el Port de la Bonaigua, de Baqueira a Casa Sastrada per risc d'allaus i de la C-142b, de Baqueira a Pla de Beret del mateix motiu, segons el Servei Català de Trànsit. Així mateix, és obligatori circular amb cadenes en una desena de carreteres més, com a la C-13, entre Sort i Esterri d'Àneu; la C-142b a Naut Aran cap a Baqueira; a la C-147, entre Esterri d'Àneu i Alòs d'Isil i dos trams més de la C-28, de Vielha a Baqueira i de Casa Sastrada a València d'Àneu, a banda de la C-28z, entre València d'Àneu i Esterri d'Àneu.

També al Pirineu de Lleida, calen equipaments a L-500, al Pont de Suert fins a la N-230, al Balneari de Boí; a la L-501, a la Vall de Boí cap a la L-500 al Pla de l'Ermita; a la L-504, DE Llavorsí a Tavascan i a la L-510, també a Llavorsí cap a la cruïlla de la L-504, a Àreu.

D'altra banda, també són necessàries les cadenes a la BV-4024, de Guardiola de Berguedà al Coll e Pal i cal circular amb precaució a la N-230, a Vielha, on els camions tenen el pas restringit al túnel que dóna accés a la capital de la Val d'Aran.

Segons informa Protecció Civil, la nevada ha minvat considerablement al Pirineu en les últimes hores, tot i que encara pot seguir caient all llarg de la jornada. Mentrestant, es mantenen activats els plans Neucat –després de les nevades al Pirineu i Preprinieu– i Allaucat, per risc d'allaus a l'Aran i nord del Pallars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona
Societat

Inversió de 620.000 euros per mitigar la calor a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès
MEDI AMBIENT

Viladecans vol doblar el nombre d’arbres urbans en sis anys fins a arribar als 30.000

Viladecans