Societat

Desarticulat un grup criminal dedicat a les extorsions, els robatoris violents i el tràfic de drogues al Vallès Occidental

La policia ha detingut 14 persones, de les quals 9 són a la presó, i ha fet 10 registres, en el que s'han intervingut armes de foc

El grup havia perpetrat robatoris als municipis de Sant Cugat del Vallès, Bellaterra, Rubí i Palau-Solità

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que operava en diversos àmbits, robatoris violents a domicilis, robatoris amb força, tràfic de drogues a mitjana escala, extorsions i al cobrament de morosos fent ús de la violència i la intimidació. La policia ha detingut 14 persones, de les quals 9 són a la presó, i ha fet 10 registres, en el que s'han intervingut armes de foc, reals i simulades, material per cometre robatoris violents i substàncies estupefaents, així com objecte. El grup havia perpetrat robatoris als municipis de Sant Cugat del Vallès, Bellaterra, Rubí i Palau-Solità.

La investigació es va iniciar el passat 22 d'octubre, quan hi va haver un assalt violent a Rubí. Sobre les 21:00 hores, dos homes i una dona que anaven encaputxats i armats amb pals van irrompre al domicili d'un matrimoni i, després de lligar-los, els van robar diverses joies. En la fugida, un agent de Mossos d'Esquadra que estava fora de servei va aconseguir detenir la dona, mentre que els dos homes van escapolir-se amb un turisme, a l'interior del qual hi havia un altre integrant del grup esperant.

A partir dels indicis recollits, els agents van poder determinar l'activitat delinqüencial dels integrants del grup: el tràfic de drogues a l'entorn metropolità, els robatoris violents a domicilis, establiments comercials i empreses i les amenaces i extorsions. En aquest sentit, des de la data en què es va iniciar la investigació i fins a l'11 de desembre, es van posar en marxa diferents dispositius per aconseguir determinar els components de l'agrupació criminal, neutralitzar la seva activitat delictiva, determinar la possible autoria d'altres fets anteriors i aconseguir les proves per detenir-los.

El dispositiu que va cloure amb la desarticulació total de l'organització i detenció dels seus principals membres es va fer la matinada de l'11 de desembre. Es van dur a terme 10 diligències d'entrada i perquisició judicial en 10 domicilis de Rubí, Terrassa, Sant Quirze del Vallès i Badia del Vallès.

En aquests pisos els investigadors hi van trobar elements que corroboraven les investigacions: dues pistoles reals i d'altres simulades, diversa munició per a armes de foc, 20 grams de cocaïna, 2 quilograms de marihuana i 40 grams d'haixix, a més d'un turisme d'alta gamma. Als domicilis dels detinguts els agents també van poder intervenir material utilitzat per cometre robatoris violents i altres delictes com passamuntanyes, defenses extensibles, brides, manilles, guants o plànols de zones i cases on suposadament estudiaven la perpetració d'altres robatoris futurs, a banda de recuperar objectes sostrets com ulleres de sol, navegadors, rellotges i càmeres fotogràfiques, entre d'altres.

A aquests efectes cal sumar-hi 150 grams de cocaïna, fruit d'una operació policial a Figueres, directament vinculada amb el dispositiu que s'estava fent i en la qual es van detenir 4 persones més. S'imputa als diferents membres del grup, en diferent grau segons la participació acreditada, un total de 30 fets penals, en els delictes de pertinença a organització criminal; dos robatoris violents en dos domicilis (Rubí i Palau Solità i Plegamans); actes preparatoris per un tercer robatori violent al Vendrell, que no es va arribar a realitzar; tràfic de drogues (cocaïna, haixix i marihuana); dos robatoris a establiment comercial i empresa a Sant Cugat del Vallès i Rubí; extorsió i altres delictes menors.

Els detinguts, d'edats compreses entre 22 i 45 anys, són Manuel C.S, veí de Rubí i nacionalitat espanyola; Angelica Mariana A., veïna de Rubí, nacionalitat romanesa; Fernando L.R, veí de Badia del Vallès i nacionalitat espanyola; Javier R.G., veí de Badia del Vallès i nacionalitat espanyola; Ivan V.N, veí de Rubí i nacionalitat espanyola; Milton José C.Ch., veí de Rubí i nacionalitat colombiana; Jose Alexander I.S., veí de Rubí i nacionalitat colombiana; Hamza S., veí de Terrassa i nacionalitat marroquina; Rubén G.S, veí de Rubí i nacionalitat espanyola; Erik L.G., veí de Sant Quirze del Vallès i nacionalitat espanyola; Fernando R.S, veí de Badia del Vallès i nacionalitat espanyola,; Noelia C.S., veïna de Cerdanyola del Vallès i nacionalitat espanyola; Haytam O., veí de Terrassa i nacionalitat algeriana; Manuel C.P, veí de Rubí i nacionalitat espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.