Societat

La vida social

La trobada com a excusa

Les dones de més edat d'Urús queden cada setmana per compartir activitats

Algunes no sortien de casa durant tot l'hivern

No és una tradició, però quasi. Es pot dir que és una convenció. El dijous és el dia de l'arròs, el divendres encara és el dia del peix... A Urús, el dimecres al matí és el dia de la trobada de les dones grans. En aquest petit poble de la Cerdanya gironina, a tocar de la boca nord del túnel del Cadí, l'Ajuntament ha estat sensible i ha organitzat una trobada setmanal per a aquest col·lectiu de veïnes.

La Maria de cal Fèlix, la Mercè de cal Cruïlla, la Maria de Salarich, la Isabel... es troben i llegeixen, comenten un text, fan exercicis de memòria visual i d'intuïció, realitzen manualitats, com collages amb gomets, creació de dibuixos, etcètera, però, sobretot, es troben. El punt de reunió és la sala municipal polivalent que hi ha als baixos de la casa de la vila.

Al capdavall, l'activitat en si no és un fi, sinó un mitjà. És l'excusa perfecte per sortir de casa i per fer petar la xerrada una estona. És el punt de trobada setmanal per posar-se al dia de tot allò que ha passat al poble durant els set dies anteriors, per comentar aspectes també d'àmbit més general. Vaja, com si es trobessin al bar del poble per fer el cafè. De fet, en més d'una ocasió, una o altra porten alguna cosa per fer un petit refrigeri i, sinó, ja se n'encarrega la tècnica municipal que dirigeix aquestes sessions.

L'alcalde, Miquel Tor (CiU), explica que han volgut posar en marxa aquesta iniciativa perquè havien detectat que algunes dones grans del municipi no sortien de casa seva durant tota la temporada de fred, o que sortien en comptades ocasions. Ara, han consolidat un grup d'una desena de dones. Pot ser que hi hagi dies en què siguin menys, però insisteix a remarcar que el més important és que aquestes persones grans no es quedin aïllades i que, regularment, comparteixin un espai comú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona